Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Līva Dāce 26.11.2022 21:52
Liels paldies par izrādi! Izcila scenogrāfija! Zirgs- dvēseles atspulgs ar visu emociju gammu! Ļoti patika aktieru saspēle un vienam otra jušana.Arī Rūda Cebuļa izjustā dziedāšana. Jā, man ļoti patīk,ja pēc izrādes ir jādomā, ka ne visas atbildes tiek ieliktas rokā. Un tas bija tieši šai izrādē. Visvairāk patika pēdējā scēna, kurā tiek atskaņots Lascia ch'io pianga, sen nebiju jutusi, ka zālē neviens pat neatļāvās elpot. Šai izrādei noteikti ir vairāki vēstījumi kā ne tikai biogrāfiskais atspoguļojums. Paldies!
Ilze Ašmane 12.11.2022 22:22
Nedēļas vilšanās... 12.novembra vakarà apmeklējām izrādi "Farinelli un karalis". Zālē bija ļoti auksts, abos cēlienos skatītāju zālē stipri smirdēja pēc cigarešu dūmiem. Aktierspèle stipri samocīta. Visu cieņu māksliniecei, bet Rēzijas Kalniņas čarkstošā balss izklausījās pēc mēdīšanās. Diemžēl Ģirts Ķesteris nebija karalisks. Izrādi izglāba burvīgās balss īpašnieks Rūdis Cebulis ar savu dzidro dziedājumu. Savu pozitīvo noti piedeva arī čelliste un arfiste.
DIĀNA CAUNE-JANSONE 12.11.2022 19:40
Laikam kaut ko nesapratām, bet aizgājām pēc pirmā cēliena.
Ilze Zalite 14.10.2022 17:44
Aizejiet uz #dailesteatris!
Vairumam tā noteikti nebūs pašsaprotama izrāde. Tā nebūs vienkārša, tās uztveršana un sagremošana nenāks viegli. Taču šīs izrādes kodi un kairinātāji ir tik spēcīgi, ka uzrunā cilvēka visdziļākās garīgās dimensijas un visa veida estētiskās jūtas. Šis noteikti ir mans teātris. Desmitgades "viens no....", ko pagaidām aizēno tikai Gunas Zariņas Mēdeja Krievu drāmas teātrī.
Manas kā skatītāja galvenās atklāsmes.
- Jā, iestudējums pēc savas būtības ir drūms, taču izrādes estētika ir ārkārtīgi gaumīga, emocionāla un viengabalaina. Un te apbrīnas vērta ir Reiņa Suhanova burvīgā scenogrāfija. Ar augstu nosacītības pakāpi, tā tomēr ļoti precīzi ataino izrādes kopējo atmosfēru un rada visauglīgāko augsni līdzpārdzīvojumam.
- Ģirts Ķesteris karaļa lomā ir tik bezpalīdzīgi atkailināts, ka viņa maskulīnajai izkārtnei nav nekādas nozīmes. Pirmo reizi daudzu gadu laikā viņā kā aktierī saskatīju cilvēcīgo priekšplānā un vīrišķo - kaut kur daudz daudz daudz nebūtiskāk.
Baroka mūzikas valdzinājums šajā izrādē ir ārkārtīgi uzrunājošs un dzīvās mūzikas vibrācija piešķir uz skatuves notiekošajam vēl vienu emocionālo dimensiju. Rūda Cebuļa balss, izdziedot Lascia ch'io pianga, kā gaisma iziet cauri katrai šūnai, katram nervu galam, burtiski iesūcoties klausītāja dvēselē. Te gan jāsaka, ka savulaik redzētā, es pat teiktu "pieredzētā" filma "Farinelli"(1994.g) joprojām ir iesakņojusies manā apziņā kā viens no skaistākajiem muzikālajiem piedzīvojumiem un to noteikti ir vērts noskatīties visiem, kuri vēl nav redzējuši.
Un visbeidzot.... zirgs.
Emocionālais kosmoss. Cilvēka iespēju robeža. Pat nezinu ar kādiem vārdiem var raksturot to, kas bija vērojams uz skatuves. Un stāsts nav par virtuozām kustībām vai precīzi atstrādātu tehniku. Stāsts ir par katras detaļas, katras kustības, katra galvas mājiena un katras noskurināšanās pamatotību, saplūšanu ar izrādes kopējo stāstu.
Aizejiet uz "Farinelli un karalis"
Dailes teātris 13.10.2022 11:04
(No Facebook) Iveta Buiķe (13.10.2022.)
Izrāde pārspēja visas "ekspektācijas". Brīnišķīga - gan dekorācijas, gan muzikālais noformējums un vispār - patika viss. Burvīgs vakars. Atzinība Dailes teātris radošajam kolektīvam par iestudējumu, par izcilu profesionāļu, kā Maris Kupcs piesaisti. Ir bauda redzēt izrādi labā profesionālā līmenī. Kas vēl nav redzējis, aizejiet!
Ruta Vēvere 20.09.2022 14:29
Priecājos līdzi ar visu Dailes teātra kolektīvu, būt klātesoša jaunās - 103. sezonas, pirmajā pirmizrādē "Farinelli un karalis". Precīzi trāpīts laikā un vietā, ka burtiski tirpas skrien... Karaļa un karalienes dzīve ir, kā būt visu laiku uz skatuves, uz teātra skatuves, bet dzīve NAV teātris. Nekad Tu nejūties brīvs un ne vienmēr Tu vari darīt, kā pats vēlies, bet jādara tā, kā pienākums liek. Tāpēc ne visi to iztur... Zirga marionete - vienā vārdā - PĀRSTEIDZOŠI! Pārsteidzoši, ko var dabūt gatavu lelle un pie tam ļooti ticami, ka tās ieguldījums naudā, šķiet, ir to vērts un derēs ne vienā vien izrādē.
No aktieru ansambļa IZCILS savā lomā bija Kaspars Dumburs, kā arī Rēzija Kalniņa, Kārlis Arnolds Avots un Ģirts Ķesteris, bet neatkārtojami skaistās balss īpašnieks - Rūdis Cebulis - jauns talants. Viestura Kairiša režijas rokraksts,lielisks.
Apsveicu ar tik mākslnieciski skaistu un dziļu sezonas sākumu! Bravo, Jurim Žagaram! Paldies, ka esat pacēlis Dailes teātrī augstā līmenī.