Video

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Ulrika Māliņa 17.04.2016 18:33
Gribēju pati pārliecināties, vai tiešām ir tik slikti kā raksta...pārliecinājos, nekas labs nebija...salīdzinot ar citām Dailes teātra izrādēm, pilnīgs murgs, diezgan bezjēdzīga izrāde. Bet aktieri savas lomas atveidoja perfekti, varēja redzēt kā viņi centās, visu cieņu viņiem, bet tas neglābj izrādes kopskatu...tāpēc arī nepārliecināja...
Edmunds Rozenfelds 14.03.2016 18:29
Vakar, apmeklējot izrādi "Amerika jeb bez vēsts pazudušais", biju gatavs uz izaicinājumu, jo biju lasījis un dzirdējis dažādus pretrunīgus vērtējumus. Ievēroju, ka lielākā daļa no publikas bija sagatavoti, un nākuši skatīties patiesi interesantu teātri. Pretēji apgalvojumiem, kas norādīti šeit, pēc pirmā cēliena teātri atstāja tikai daži. Tajā ir ļoti daudz simbolismu, arhetipu un semiotikas. Absurda teātris norauj mākslīguma masku un uzliek savus spēles noteikumus. Ļoti labi, ja cilvēks pakļaujas šai psihoanalīzei, nevis bēg no tās. Lai gan vieglāk ir iziet. Ja paliek bail no sevis. Jo tā ir balansēšana uz naža asmens, to ataino pati scenogrāfija, kura neapšaubāmi diktē savus noteikums, pietuvinot aktieri maksimāli tuvu skatītājam. Bet cik gan skaisti jāizdzied māksliniecei savas sāpes, lai tās uztvertu skatītājs līdz pat pēdējai rindai , kurš pat nav papūlējies izslēgt savu mobilo telefonu. Dzīve ne vienmēr ir skaista, pat priekškars teātrī no otras puses var nešķist pievilcīgs. Un labais nesadzirdēts. Lai bēgšana ir manifests, bet palikšana ir provokācija esamībai un risks iekļūt absurdā un labi, ja tikai uz skatuves. Beidzot redzēju godīgu mākslas darbu, bez komercijas un lišķības. Un kā var likt vai - zīmi, ja mākslas darbs ir patiešām godīgs. Izrāde ir ļoti rūpīgi izstrādāta, tāpēc tā noteikti ir jānoskatās līdz galam, jo atklāsme, var pārņemt tikai beigās. Paldies par atļaušanos, visai radošai komandai, lai vēl ilgi šī izrāde būtu, un tai seko vēl jauni radoši meklējumi. Lai es varētu patiesi intelektuālu baudījumu, kā pēc šīs izrādes.
Mikus Muižnieks 02.02.2016 21:12
Kāds ir slims pats Džilindžers vai viņa prāts.Es biju labākās cerībās par Dailes teātri , bet šīs cerības pazuda pēc šīs slimās izrādes :(
Mikus Muižnieks 02.02.2016 21:09
Es biju uz izrādi.Es nesagaidīju pat izrādes beigas un aizgāju prom,un pēc mana skatījuma aizgāja prom puse no zāles.Kā nav kauna rādīt šādu izrādi cilvēkiem.Tas jau bija pielīdzināms zoodārzam.Man palika žēl aktieri.Neiesaku iet uz šo izrādi un to rādīt cilvēkiem !!!
Briesmīgākā izrāde uz kuru esmu bijis !!!
Ilze Burtniece 12.01.2016 08:25
Izrāde ļoti iespaidoja! Vispirms paldies par veikumu aktieriem un režisoram! Negaidīju neko labu, jo atsauksmes pirms tam izlasīju un noskaņojos ne uz to labāko. Bet no domām un skaudrām sajūtām netiku vaļā vēl ilgi pēc izrādes. Škiet, ka izrāde uzrunā tos, kam tēma ir pazīstama, kas nav vienaldzīgi, kam sāp par ļauno un netaisnības pilno; tos, kam bērni nesen palaisti savā dzīvē iespējas (vai laimi) meklēt...Tik daudz līdzību ar šodienu - nupat ziņās lasu: Vācijā bez vēsts pazudusi latviete. Lai ar mums tā nenotiek! Paldies par izrādi, kurā jādomā dziļi, empātiski - ik katru mirkli līdz ar pašu pirmo akordu, kas izskanēja Amerikas slavas dziesmā!
Līga Vītola 09.01.2016 17:56
Ļoti, ļoti laba izrāde! Aktieri, scenogrāfija un mūzika - viss kopā lieliski! Paldies!
Līga Pipira 09.01.2016 11:07
Man patika. Nebija perfekta,bet tiešām laba izrāde. Laba aktieru spēle. Biju aizgājusi uz izrādi,nezinot neko. Pārsteigums bija nereāls,bet esmu priecīga par Dailes teātri,jo bija izveidojies priekšstats,ka tur ir tikai garlaicīgas izklaižu izrādes. Tas tiešām bija TEĀTRIS.
Marika Samardaka 08.01.2016 15:11
Es arī pirmo reizi gāju prom, nesagaidot izrādes beigas. Ilgi cietos aktieru dēļ, bet man ir tiesības izteikt viedokli par režisora darbu. Un nevajag kritizēt publiku – tā mums ir ļoti iejūtīga un pieklājīga un gana daudz saprot. Es uzskatu, ka tā ir necieņa pret abonementu īpašniekiem, kuri ar savu naudu jau pirms sezonas sponsorē teātri. Nākamsezon abonementus vairs nepirkšu gan. Un domāju, ka nebūšu tāda vienīgā.
Zane Skrebele 07.01.2016 23:07
Izrāde tiem, kas zina, kas ir F.Kafka (un Dž.Dž.Džilindžers) un ko no viņa var sagaidīt. Tad arī nebūs jāpiedzīvo vilšanās un jāiet prom izrādes laikā. Piekrītu gan arī tiem, kas norāda, ka kopumā izrāde pārāk izstiepta un ne priekš lielās zāles.
Viena lieta mani tomēr mulsina,- "Izraidītie" pēc būtības ir diezgan līdzīga izrāde, un tur gan visi stāv un krīt no sajūsmas. Nez, no kā tad tas atkarīgs...?
P.S. Bet par tiem skaļajiem komentētājiem un ūjinātājiem izrādes laikā gan bēdīgi. Tā mēs tūlīt nonāksim atpakaļ Šekspīra laikos, kad publika ēda, dzēra, spēlēja kārtis un, ja izrādē kas nepatika, ar apgrauzto vistas kāju lingoja aktieriem pa pieri :D
Ginta Bakane 11.12.2015 20:33
Izrādi noskatījos vakar un joprojām dzīvoju tajā. Priecājos, ka paliku līdz beigām, jo izrādei un galvenajam varonim spēju 'pieslēgties' tikai otrajā cēlienā. Izrāde skar virkni eksistenciālu jautājumu, kas tā pa īstam atklājas tikai izrādes beigās, kad galvenais varonis iet bojā. Ļoti laba aktieru spēle. Īpaši gribētos paslavēt Kasparu Zāli. Šī izrāde man bija patīkams pārsteigums. Šī nav izrāde tiem, kas meklē vieglu izklaidi pēc saspringtas darba dienas. Šī ir izrāde tiem, kam patīk 'domāt'.
Agnese Rozentāle 11.12.2015 19:28
Šī nav izrāde, kuru noteikti ieteiktu noskatīties, tomēr tā nav tik slikta, lai, kā daļa cilvēku, dotos mājās pēc 1. cēliena. (Nepieņemami, manuprāt, rīkojās tie, kas nespēj nosēdēt vēl 5 min, lai sagaidītu aktierus paklanāmies un apludētu! Tā ir necieņa pret aktieriem.)
Ja dažās vietās saīsinātu dziesmu garumu, aktierspēli tā neforsētu, nepārspīlētu emocijas, sanāktu patiešām laba izrāde. Domāju, ka skarti aktuāli jautājumi, kas liek par to kādi cilvēki ir mums apkārt, ko mēs izvēlamies par "draugiem'' un to, cik patiesībā ir atrast savu vietu dzīvē, neatkāpjoties no savām vērtībām. Izrāde, kas brīžiem ir nesaprotama un pārspīlēta, tomēr liks pasmieties un padomāt, jo aiz visa tā ir liels dramatisms. Paldies aktieriem par darbu!
Kristīne Reimane 11.12.2015 08:58
Paliku līdz izrādes beigām aiz cieņas pret aktieriem, kuriem šādas lomas jāspēlē. Viņi izdarīja savu darbu perfekti, bet vilšanās viņu acīs bija redzama pie paklanīšanās, kad zālē bija pazudusi aptuveni 30% publika un daļa vnk gāja prom uzreiz pēc izrādes beigām, nemaz nesagaidot parādāmies aktierus. Dailē tiešām ir rinda labu izrāžu, ar kurām var salīdzināt, tāpēc diemžēl jāsaka, ka šī ir garām...Vai nu kaut kas nav kārtībā ar Džilindžeru, vai ar lielāko daļu Dailes publikas.
Alda Kuple 10.12.2015 23:01
Kādam ir jāārstējas. Vai nu Džilindžeram, vai mums skatītājiem.
Alda Kuple 10.12.2015 22:57
Pilnīgs murgs, augstākajā pakāpē. Mēs latvieši jau tā esam pacietīgi, bet nu arī es nespēju aiz pieklājības palikt līdz izrādes beigām. Žēl jauno aktieru kuriem nav citu iespēju ienākt teātrī kā tikai ar šo muļķīgo un vēl neprofesionālo ākstīšanos. Visu cieņu tiem aktieriem kuri nepiedalās šajā pašdarbieku izrādē.
Alda Kuple 10.12.2015 22:49
Interesanti, kurš jums maksā par šo atsauksmi, jeb vai draugu būšana?
Annija Bergmane 10.12.2015 00:16
Šodienas izrādē notika tieši tas pats, arī biju pārsteigta par cilvēku necieņu. :(
Dace 09.12.2015 23:07
Interesanta, groteska izrāde tiem, arī man, kam patīk Kafkas darbi. Paldies :)
Annasofija Tormane Thars 02.12.2015 22:20
Ilze Blūma 02.12.2015 16:55
Jau vairākas dienas pagājušas, bet vēl joprojām ienāk prātā kāda epizode. Tātad... Bija interesanti! Pievienojos Līgas P. rakstītajam. Un tas, ka skatītāji pamet zāli, man vienmēr ir locies skumji... Tie cilvēki tak nespēj cienīt neko vaitāk kā sevi. Un dažs vēl atļaujas izteikt spriedumus par izrādi, kuru redzējis tikai līdz pusei.
Dace Dzērve 02.12.2015 14:17
Vilšanās. Neieteiktu nevienam.
Ingrīda Krieviņa 02.12.2015 12:23
Scenogrāfija bija laba, piekrītu, bet tas arī viss... Aktieri jau savu darbu izdarīja labi. Vienīgi E.Zalakam ik pa laikam "aizmirsās" akcents.
Solvita Popele 02.12.2015 11:39
Arī mēs pirmo reizi mūžā nesagaidījām izrādes beigas. Žēl aktierus, kuri tik ļoti centās.
Andris Auziņš 02.12.2015 10:42
Aktieri centās, paldies, bet izrāde reāls mēsls. Pirmo reiz vēlējos aiziet.
Daiga Joma 02.12.2015 09:31
Vardarbība, sekss, stulbums ! Kronis visam - mirušā pelnu uzbēršana uz galvas ! Uz priekšu, Dž.Dž. !
Dana Cekstere 02.12.2015 09:22
Jāpiekrīt, Ziile - man arī ir kauns par apmeklētāju necieņu pret aktieriem!
Man patika - ir skarbi, drūmi, bet patiesi. Ja gaidāt komēdiju vai vieglu vakara pasēdēšanu, tad labāk uz izrādi neejiet! Aktieri ļoti labi iejutās lomās un paldies viņiem par to!
Ziile 02.12.2015 00:33
Man patiešām patika! Skaista scenogrāfija, spilgti tēli, lieliska gaisma, savdabīga horeogrāfija un mūsdienām tik aktuāls stāsts.
Nesaprotu, kādēļ tik daudz cilvēki devās prom? Pirmo reiz teātrī bija kauns par to, ka neviens īsti neaplaudē, bet metas uz garderobi! Pilnīga necieņa pret aktieriem.
Vienkārši šī nav izrāde lielās zāles publikai...
Linda Kaņepe 01.12.2015 23:48
Paldies Ērikai Eglijai -tas bija īpaši labi !
Māris Gailīts 01.12.2015 22:52
Nu nebija nemaz tik traki. Šī nebūs ierastā stila izrāde uz to jāiet gatavam sagaidīt jebko. Omītes kas sēdēja 8. rindā ap 11 vietu nenogurušas komentēja katru aktieru darbību, par ko viņām fuj. Labi ka viņas nebija uz otro cēlienu. Uz 2. cēlienu nebija max 10% no auditorijas un to var saprast, izrāde ir savāda, bet ne slikta.
Edgars Vasiļevskis 01.12.2015 22:36
Netērējiet savu laiku un naudu!
Edgars Tristans 01.12.2015 22:07
Tik stulbi iztērēts laiks un nauda!!!
Kārlis Pētersons 01.12.2015 12:17
Laikam pirmoreiz teātrī ekranizācija - skan intriģējoši. Vienalga neiešu - tādas labāk skatos kinoteātros!!
Līga Požarska 01.12.2015 01:56
Ak vai! Skatītāji pamet zāli, un tas ir kāds indikators par teātri un repertuāra kvalitāti?! Tas drīzāk norāda uz publikas kapacitāti reflektēt un iedziļināties šādā absurda literatūras ekranizējumā, kur mijās eksistenciālisms un sirreālisms. Aizejiet gan! Tikai ne tie, kas gaida izsmiešanos, šņukstēšanu kādu "pamācību dzīvei" sieviešu žurnālu stilā. Lielisks Edija Zalaka sniegums!
Dzintra Bērziņa(Vilne) 30.11.2015 22:41
Pievienojos - es arī neiesaku - pirmā cēliena laikā daži skatītāji pameta zāli, mēs "izturējām"līdz cēliena beigām...starpbrīdī ļoti!!! daudz skatītāju gāja prom...mēs arī ...iesaku aktieriem apvienoties un protestēt pret šāda veida izrādēm -un teātra vadībai??? vajadzētu pārdomāt repertuāru - vārds Džilindžers jau neizsaka neko - jums vajag skatītājus...mums Dailes teātri!!! Skatītājam vajag kaut ko paliekošu - sirdij, dvēselei...šī izrāde - muļļāšanās pa skatuvi ap un par neko!!!
gunta ♥Baumeistere♥ 30.11.2015 19:19
neiesaku tiesam!