Brīvības 36

Citi spēles laukumi

Telšu pilsētiņas drāma 1 daļā
Pirmizrāde - 2010. gada 25. augustā
Izrādes ilgums - -

Radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve" ietvaros

Šis ir dokumentāls stāsts, kas balstīts uz patiesiem notikumiem, konkrētiem faktiem un eksistējošiem personāžiem. Neviens atgadījums nav izdomāts un neviena sakritība ar reālām personībām nav nejauša.

Pusgadu viņi ir vienkārši pastāvējuši līdzās - visu acu priekšā, Brīvības bulvārī 36, līdzās Ministru kabinetam. Katrs laiks pieprasa savus varoņus. Tas ir aicinājums - uzcel savu telti! Kaut vai savā galvā.

 IZRĀDE NOTIEK DAILES TEĀTRA PAGRABA TELPĀS

Ideja, telpa, kostīmi, gaisma, skaņa - Artūrs DīcisDainis GrūbeKristaps Rasims

Izrāde veiksmīgi piedalījusies Krievijas skatuves mākslu festivāla „Zelta Maska" ārpuskonkursa programmā „Maska Plus" un ir laikraksta "Diena" gada balvas kultūrā nominante.

    Lomās

    Artūrs Dīcis
    (Oskars)
    Dainis Grūbe
    (Iļja)
    Kristaps Rasims
    (Varis )

    Radošā komanda

    Režisore
    Laura Groza

    Publikācijas

    Tas notiek Brīvības ielā

    Lasīt

    Divas izrādes par laiku

    Lasīt

    Atsauksmes

    Pievienot komentāru
    Pievienot

    20.01.2011 12:48
    Tas nav tikai viens stāsts par "telšu pilsētiņu", tie ir trīs, ļoti kolorīti dzīves stāsti. Puiši nevis tos vienkārši parādīja, bet ļāva tos izdzīvot līdzi, mazliet pieskārties tiem, sajust, saprast.

    Paldies!
    Ļoti labs darbs!
    14.01.2011 10:29
    Izrādei varētu būt grodāka struktūra, tomēr jūt, ka tā veidota no reāliem stāstiem un pamatā nav literārs darbs, taču dzīvais nervs izrādē ir un tas aizrauj. Un beigās, kad ieskanas īsto varoņu balsis, skudriņas iet pār kauliem, jo skatītājs saprot, ka viss ir īsts un nav nekādas fikcijas. Lielisks notikums Dailes teātrī, turklāt pagrabs kā notikuma vieta ļoti piemērots.
    09.12.2010 12:27
    Nedomāju, ka man patiks, bet beigas - esmu ļooti apmierināta, man patika (piekrītu iepriekš teiktajam, ka bija smieklīgi un reizē arī skumji)!
    Rasims, Dīcis, Grūbe= lieli, lieli malači!!! :)
    06.12.2010 15:34
    Beidzot noskatījos izrādi. Esmu liela Dailes teātra jauno aktieru fane, taču šoreiz teikšu atklāti - man ne sevišķi patika. Laikam tāpēc, ka politiskās tēmas ir apnikušas, sāk kaitināt. Aktieri ļoti centās, bet vietām bija grūti saprast tekstu, sasteigts runas veids. Doma jau laba, bet negāja pie sirds.
    Vēlu jaunajiem radošu veiksmi turpmāk, jo apsveicams ir jebkurš radošs meklējums.
    01.12.2010 08:56
    Patika!!!Jaunie aktieri tik brīvi...
    06.10.2010 21:48
    Ļoti sen nebiju bijusi tieši Dailes teātrī. Paldies jaunajiem aktieriem Dīcim, Grūbem un Rasimam, ka atkal iegriezos šajā teātrī un ieraudzīju ko tik svaigu, patiesu, daudzšķautņainu. Paldies par šo izrādi!
    06.09.2010 14:15
    Man nav vārdu, kas varētu izteikt emocijas izrādes laikā. No smiekliem līdz asarām un lielam kaunam. Pievienojos Cienītājas viedoklim. Prieks, ka jaunie aktieri savu bezdarba periodu ir realizējuši tik lieliskā darbā!
    05.09.2010 07:53
    biju. patika. iesaku!
    ja vairāk. izrāde uzrunāja. lika domāt, kur šie stāsti bija agrāk. Puišiem izdevies izveidot lielisku balansu starp komisko un nopietno. Brīžiem liekas, ka šī pāreja ir tik krasa, ka neesi tai gatavs. smejies tik sirsnīgi, bet te pēkšņi varoņa runa kļūst tik patiesi skaudra, ka paliek kauns par tiem smiekliem. Vai varēja (?). Izrādes forma, kur skatītājs ir līdzvērtīgs tās dalībnieks, mani pārsteidza. Domāju, ka tēja un cepumi , labi garšoja tiem, kas nenobijās no piedāvājuma un piedalījās kopīgajā ēšanā.
    atkārtošos. Patika!
    29.08.2010 16:09
    Cerīgs sezonas sākums. Interesanti tēli/cilvēki. Bet, manuprāt, izrāde nav par bezdarbniekiem, bet par situāciju, kad ir vērts pret kaut ko konkrētu protestēt, gribas to darīt, tas tiek darīts, bet ne vienmēr ir skaidri saprotams, pret ko konkrēti ir protests un vai ir izvēlēti atbilstošie lozungi un mērķi/adresāts. It kā nepretenciozs dokumentāls materiāls, taču vajadzīgāks nekā rafinētas teātra spēles. Izrādes pēcgarša aizvirza būtiskās pārdomās. Tas ir labs ieguvums pēc noskatīšanās. Konkrētā aktualitāte tomēr ir mānīga. Ne šī pilsētiņa ir tik būtiska, kā konkrēto dzīves lēmumu izvēle (nespēja izvēlēties un lēmumu īstenot).
    Varbūt Daile pievērsīsies arī sociālām un politiskām problēmām (tā Latvijas teātru kopumā ir samērā "tukša vieta")? Un tad ir cerība uz labāku teātra sezonu nekā iepriekš.
    Par Valda komentāru - bezdarbs ir pārāk komplicēta problēma, lai to reducētu uz bomžiem un cilvēku "varēšanu" atrast darbu, ja vien viņi to grib. Bezdarbs - nespēja atrast darbu savā profesijā, ne - atrast darbu vispār. Un "runa jau nav par to"?
    27.08.2010 08:49
    Biju, redzēju, patika.
    26.08.2010 08:21
    Tas ir veiksmigs un izdevies eksperiments!
    25.08.2010 23:20
    Brīnišķīga izrāde.Malači zēni.Paldies jums!!!
    25.08.2010 22:57
    Dailes teātrim šī viennozīmīgi ir liela uzdrīkstēšanās. Manuprāt, nokāpšana pagrabā ir ielikusi labus pamatus arī kam interesantam nākotnē. No Artūra stāstiem zinu, kā tapa šī izrāde - dokumentālais pētījums par iekšpolitiku telšu pilsētiņā. Nekas netiek uzspēlēts un nekas netiek samākslots, tāpēc bija patiesi interesanti. Un saspīlējuma kāpinājums - meistarīgs. Paldies!
    25.08.2010 22:50
    Izrāde ir super! Silti iesaku.
    24.08.2010 23:33
    Lieliski!!!!
    19.08.2010 18:04
    Gaidu izradi, lai izdodas!
    16.08.2010 23:53
    Kad noskatīšos izrādi, tad pateikšu, ko vairāk. Bet arī es vēlu aktieriem veiksmi, kā arī ārštata aktieriem kļūt par štata aktieriem. :) Jaunās režisores iestudējums arī tiks iečekots un novērtēts. :) Tikai jāatceras tas, ka tie, kuri bija tajā telšu pilsētiņā pie ministrijas ir bomži, kuri nevēlas strādāt nevis Latvijas iedzīvotāji, kuri nevar atrast darbu. Katrs cilvēks, ja meklē tad atrod sev kādu atalgotu darbu. Nemaz jau arī tajā laikā nebija tik kritiska situācija darba tirgū. Tikai katram cilvēkam ir savas prasības un vēlmes, tāpēc arī viņi domā, ka nav viņiem atbilstošs darbs.
    15.08.2010 10:36
    Vēlu radošu veiksmi jaunajiem aktieriem un režisorei!
    Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

    Izmantotās sīkdatnes

    Pieteikties jaunumiem