Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Ilga Tomase 08.01.2023 20:28
Skaidrīte Drunka,Jūs ļoti precīzi 'raksturojāt'',šo ''pasākumu''. I.T.
Ilze Stikane 07.01.2023 14:49
Milzīgs paldies J.Žagaram, V.Kairišam un visiem, kuri piedalījās šī fantastiskā uzveduma tapšanā! Bravo par pasaules elpas mūsdienīgu ienešanu mūsu telpā! Lūdzu, turpiniet mūs priecēt ar tik pat augstvērtīgu mākslu! Izlasot negatīvos komentārus, ierosinājums šāda līmeņa uzvedumiem pārskatīt cenu politiku! Paldies Jums!
Jekabs Osins 05.01.2023 23:32
Ļoti patīkams iestudējums. Paldies visiem veidotājiem, viss - režija, aktieri un pats galvenais - muzikālais izpildījums, bija ļoti labā līmenī. Brīnišķīgi
Skaidrīte Drunka 05.01.2023 20:06
Svētku sajūtas vietā milzīga vilšanās. Neizprotama abu daļu tēmu izvēle?!? Atminamā pagātnē šī Dikensa darba iestudējums Nacionālajā teātrī, kur Jāņa Kaijaka režijā tika uzburta patiesi īstākā Ziemassvētku pasaka! TE NEBIJA NE REŽIJAS, NE SCENOGRĀFIJAS. Tāds jau bija tas uzstādījums... Elegantos svinīgos kostīmos(!) tērptie aktieri pirmajā daļā centās cik spēja, cepuri nost, turēja tempu un izteiksmību, Lidija Pupure bija vnk izcila! Tomēr viņu statiskā notupināšana uz bāra krēsliem ar stāsta eksemplāru pultīm priekšā skatītāju vienaldzību vērta ar katru stundas ceturksni mokošāku... Lugas lasīšanas stadiju, atšķaidot ar dažām kustību etīdēm par kopēju emociju, t.i. iestudējuma tapšanas darba stadiju nedrīkst pasniegt skatītājiem kā izrādi. Tas derētu radiolasījumam vai dok.filmai. Ekrāns ar viegli deformējošu lēcas efektu apaļīgi ķēmoja mīļo aktieru sejas un lika skumji domāt par laika zobu...
Simfoniskais orķestris un koris abās daļās sniedza maksimālo, bet visā kopējā nejēdzībā mūzikas skaistumu un izpildījuma kvalitāti aizkaitinājuma dēļ bija grūti novērtēt.
2.daļā aizvien uzmācīgāk vajāja doma-kāpēc neaizgājām pēc 1.-ās, uz ko gan cerējām?
Simfoniķi un koristi atkal bija lieliski, abu galveno solistu sniegums arī, bet ar vienu teikumu pārstāstāmā sižeta pliekanība un iestudētāja izdomas absolūts iztrūkums atkal nokāva visu. Un, vērojot te no vienas, te no otras puses iedrāzošos 8 aktierus, bija jādomā vēl arī par to, ka teātrī pašlaik laikam var ietikt bez jebkādiem atlases kritērijiem (NEATLASOT NE PĒC ĀRĒJIEM DOTUMIEM, ne pēc talanta dzirksts). Tad nu tādiem galvenais – izlēkt no ādas, cenšoties ar to pamatot savu atrašanos uz skatuves... Labi saprotu Ģirtu Ķesteri (lielu un talantīgu aktieri), kurš šādā lomā ar viņiem neiznāca paklanīties...
A O 04.01.2023 23:55
Daudzkārt Paldies! Par visu - izcilu Skrūdžu, lielisku orķestri un kori, par neparastu Lēdija tumsā versiju, ko gluži aizrautīgi nospēlēja jaunie mākslinieki. Pārdomāti un gaumīgi, un ieguldīts milzu darbs. Daile, bravo!
Kristīne Nagle 02.01.2023 12:18
Arī man, kā Dailes teātra patstāvīgajam apmeklētājam, šis pasākums bija pats neinteresantākais, kas šajā teātrī ir redzēts. Pirmā daļa vēl bija pieņemama, bet otrajā daļā nevarēju sagaidīt, kad tā beigsies. Visu cieņu māksliniekiem, bet nebija sirdij tuvs pasākums. Tāpēc nebija brīnums, ka pēc izrādes cilvēki kājās necēlās un lielas ovācijas nebija. Katrā ziņā, koncerti vairākos iepriekšējos gados bija sirdij tuvāki.
p.s. 30.12.2022 23:15
Vilšanās.
Inese Žabinska 30.12.2022 22:17
Jā, Skrūdžs bija izcils! Taču laikam Kristīne nepalika uz otro daļu! Pārsteidza, ka otrā daļa bija neinteresantāka par pirmo! Parasti ir otrādi.
Un pieminētais gods krievu komponistiem lika sacelties spalvām gaisā! Tikai cieņa pret Dailes teātra zāli atturēja mūsu ģimeni celties kājās un pamest šo murgaino cēlienu.
Centos glābt savu svētku vakaru, koncentrējoties uz simfonisko orķestri, taču tā tirināšanās priekšplānā traucēja to darīt!
Stāvot mēteļu rindā, apkārt varēja saklausīt vilšanās pilnas runas.
Mīļā Daile, nākamgad labojieties!
Ruta Vēvere 30.12.2022 17:59
Sākšu ar to,ka neesmu par,koncertiem teātros,ar argumentu-ja gribēšu,aiziešu uz attiecīga izpildītāja koncertu un agrāk mani sarūgtināja,ka vnm decembris bija tukšs no izrādēm,ja neskaita,Nacionālā teātra brīnišķīgo izrādi"Sidraba slidas".            Šoreiz,iepriekšpārdošanā iegādājoties biļetes uz jaunajiem pasākumiem,man bija nojausma,ka šoreiz būs citādi,pateicoties jaunajai teātra vadībai.
Lielisks šovs,ar mūsu iemīļotajiem aktieriem,vareno,Nacionālo simfonisko orķestri,kori "Kamēr" un brīnišķīgajiem solistiem. Pirmajā daļā Čārlza Dikensa stāsts "Ziemassvētku dziesma",ir patiesi burvīgs un tajā pat laikā,pārsteidzoši aktuāls,jo arī šajos,grūtajos laikos,kādi patreiz ir visā pasaulē,atradīsies,ne viens viens cilvēks,kas būs tikpat drūms,kā Skrūdžs(neslēpšu,arī manī bieži iezogas drūmums,jo dzīve patreiz "met kūleni"...,izaicinājumus man).Man būtu gribējies īsto Skrūdža tēlu(burvīgo,zaļo vīriņu,kas aizrautu ne tikai mazos teātra skatītājus un arī visus pārējos,bet laikam atkārtoties nav vērts un arī esošais tēls,bija labi(ar mīļās aktrises Lidijas Pupures izpildījumu).Un otrs,kas mazliet traucēja...aktieru lasīšana,dēļ kā šķiet pietrūka teatrālisma...                          Otrā daļa,"LĒDIJA TUMSĀ,",burvīgs mūzikls(kaut neesmu liela mūziklu cienītāja),bet šis bija vienkārši WOW! Lieliskie solisti un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi,izcili izdziedāja šo stāstu ''Lēdija tumsā".. Neko pielikt,ne atņemt,FANTASTISKI! PALDIES,visiem,kas iesaistīti šajā skaistajā šovā!Mana nojausma,ka tas nebūs vnk koncerts,bet kaut kas īpašs,piepildījās un esmu patiešām patīkami iepriecināta. Tomēr bija arī neliela vilšanās skatītājos(pie tam pirmizrādē!),ar stāvovācijām aplaudēju,bet diemžēl daudziem labpatika turpināt sēdus aplaudēt.Manuprāt šis bija kaut kas vairāk par izcilu mākslu...!Šis iederas decembra mēneša,Dailes kanonā,pilnīgi noteikti!!!       Bravo,cienījamais Žagara kungs un Kairiša kungs!Jūsu  abu riski ir vainagojušies PANĀKUMIEM!Tikpat spoži turpināt,liels paldies Jums! Radošus panākumus,visam Dailes teātra kolektīvam,Nacionālajam simfoniskajam orķestrim,korim ''Kamēr",Rīgas Doma skolas,mūziklu nodaļas audzēkņiem,visiem,kas pielika roku,lai taptu šīs brīnums...!         IZCILI!                                       PALDIES!
Kristīne 30.12.2022 11:15
Neierasts formāts. Lielisks lomu sadalījums - labākais Skrūdžs, kādu vien var iedomāties. Vienreizēja pieredze, iesaku noskatīties, pat ja līdzīgi kā man iepriekš ekranizētās versijas nav patikušas. Apvienojumā ar orķestra un kora sniegumu, stāsts saviļņoja un aizkustināja. Asariņa (kā pats izteicās - septiņas reizes) nobira arī manam desmitgadniekam, par kuru iepriekš biju bažījusies, kā nu nosēdēs un vai patiks.
Paldies visiem izrādes tapšanā iesaistītajiem!

Izrādi atbalsta