Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailes teātris 10.02.2020 12:30
Milana Drugoveiko virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, tomēr daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem… /Džordžs Orvels/

Demokrātijas laikos paustā vienlīdzība šodien jau tiek likta zem treknas jautājuma zīmes. Būtībā, kā viss pārējais mūsu laikos. Sabiedrībā nav novilktas striktas robežas starp skaistumu un neglītumu, starp pareizo vai nepareizo. Mēs varam apstrīdēt vispareizākās rīcības no morāles viedokļa, bet stop.. vai morāles vērtības arī nemēdz būt subjektīvas? Cilvēks veido savu telpu, kura ir apskausta ar konkrētām ideoloģiskām nostādnēm. Līdz ar to mainās arī vērtības, sapratne par pareizo vai nepareizo, skaisto vai neglīto jebkuros vēstures laikos. Šādu zemtekstu es saredzēju Toma Treiņa izrādē “Purva bērni”.[..]"

Pilnu izrādes vērtējumu lasiet šeit - https://ej.uz/8kb5
Dailes teātris 28.10.2019 12:21
Ieva Pulvere virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē:

"Izrādē tiek atveidota nākotnes vīzija, kurā sabiedrība tiek iedalīta “derīgajos” un nederīgajos jeb “kropļos”. Pasaule, kurā sabiedrības intereses un vēlmes ir nonivilētas tik tālu, ka tās griežas tikai ap seksuālām tieksmēm. Pasaule, kurā intelektuālām sarunām vairs nav vietas, jo primārs ir fiziskais apmierinājums. Sabiedrība, kurā robeža starp par to, kas ir normāls un nenormāls ir absurdi šaura un kura liek uzdot jautājumu – kur ir tā robeža, kas ļauj iedalīt cilvēkus normālajos un nenormālajos?Kurš ir tiesības noteikt šādas robežas?[..]

Pilnu izrādes vērtējumu lasiet šeit - https://ej.uz/48iu
Dailes teātris 16.10.2019 10:27
Kristīne Neļubina virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē:

"Cilvēks, cilvēcīgs, civilizēts. Šķietami līdzīgi, taču vienlaikus arī dažādi pielietojami vārdi, kuri noteiktos apstākļos var kļūt par antonīmiem. Dailes teātra Purva bērni caur brutalizētas nākotnes prizmu ļauj pārdomāt šo vārdu definīcijas dažādās kombinācijās un aspektos.[..]"

Pilnu izrādes apskatu lasiet šeit - https://ej.uz/jk5b
Dailes teātris 09.10.2019 12:36
Maija Brikmane virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/uax9
Dailes teātris 07.10.2019 13:02
Dairis Mežvinskis virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/4qgm
Dailes teātris 23.05.2019 15:34
Armands Kalniņš virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/2crb

Izrādi atbalsta