Jaroslavs Hašeks
Šveika jaunās dēkas

Lielā zāle

Muzikāla izrāde 2 daļās
Pirmizrāde - 2000. gada 8. janvārī
Izrādes ilgums - -

No čehu valodas tulkojuši Jānis Grots un Pauls Melnais
Kārļa Auškāpa dramatizējums

Ja Jaroslavs Hašeks ar saukli "Visi uz fronti!" ieaicina savā romānā viskolorītākos karotājus, kādus jebkad rakstnieka spalva ir radījusi, tad Dailes teātris aicina: visi uz "Šveika jaunajām dēkām"! Dailes teātra jaunās tūkstošgades pirmā pirmizrāde uz lielās skatuves bija tieši šī. 

 Režisors Kārlis Auškāps: "Ar ko atšķiras otrā daļa no pirmās? Ar visu un neko. Tas pats autors! ...vienīgi mēs esam kļuvuši pāris gadus vecāki. Vai gudrāki?.. Mūslaiku pasaulei tomēr ir apbrīnojama līdzība ar to, ko radījis Hašeks. Nekas jau nav mainījies, - tās pašas aplamības, tā pati muļķības atražošana, - neatkarīgi no sabiedriskās iekārtas. Katrā ziņā - Šveiks nenāca netīšām. Dailes teātrī viņš ierodas apmēram reizi 30 gados. Trīsdesmitajos - pirmais Smiļģa iestudējums, sešdesmitajos - leģendārais Placēna tēlojums. Arī šobrīd šī kareivja parādīšanās tika gaidīta un silti uzņemta. Manuprāt, Dievs caur viņu mums ir piespēlējis tādu kā glābšanas riņķi, lai mēs smeltos vitalitāti, sirdsgudrību, spēku un tajā pašā laikā aptvertu: mīlīši, tā muļķība pati no sevis neiznīks".

Spēlē un dzied Andris Freidenfelds (Fredis) kopā ar grupu "Labvēlīgais tips".

    Lomās

    Artūrs Skrastiņš, Gundars Āboliņš, Jānis Reinis, Artis Robežnieks, Dainis Gaidelis, Juris Frinbergs, Juris Gornavs, Pēteris Liepiņš, Gunārs Placēns, Kārlis Streips, Valdis Liepiņš
    (-)

    Radošā komanda

    Komponists
    Valts Pūce
    Dziesmu teksti
    Pēters Brūveris
    Kostīmu māksliniece
    Baiba Puzinas
    Horeogrāfs
    Vladislavs Burakovs
    Scenogrāfs
    Aigars Ozoliņš
    Kostīmu māksliniece
    Ilze Vītoliņa
    Režisors
    Kārlis Auškāps

    Atsauksmes

    Pievienot komentāru
    Pievienot

    Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

    Izmantotās sīkdatnes

    Pieteikties jaunumiem