Mūžībā devusies ilggadēja Dailes teātra trupas vadītāja Dace Zenne

Dziļās sērās ziņojam, ka mūžībā devusies ilggadēja Dailes teātra trupas vadītāja Dace Zenne (02.09.1941.-18.05.2024.).

Dace Zenne dzimusi 1941. gada 2. septembrī, Rīgā, kalpotāju ģimenē. 1959. gadā absolvējusi Rīgas 49. vidusskolu un iestājusies Jāņa Raiņa Valsts Dailes teātra 3.studijā kopā Juri Strengu, Olgu Dreģi, Lidiju Pupuri u.c. Paralēli mācībām studijā strādājusi ādu galantērijas izstrādājumu kombinātā “Somdaris” par kurjeri. Pēc studijas absolvēšanas Daces ceļš aizvedis uz Jūrmalas pilsētas Kultūras nodaļas Ķemeru kultūras namu, kur viņa strādājusi par mākslinieciskās daļas vadītāju, vēlāk par direktori.

1965. gadā Dace sāka strādāt Dailes teātrī par režisora palīdzi, bet no 1984. gada par trupas vadītāju.

Lai gan Dace teātrī nenospēlēja nevienu lomu, kā trupas vadītāja viņa kolektīvā iemantojusi lielu autoritāti, savu darbu vienmēr veikusi precīzi un saskaņoti.  Kolēģi Daci kā trupas vadītāju raksturojuši kā ļoti stingru un prasīgu, bet arī kā atsaucīgu un mīlošu, noteiktu cilvēku, kas lielu enerģiju veltījusi tam, lai aktieru kolektīvs varētu pilnvērtīgi strādāt, kā arī paspētu filmēties un piedalīties daudzos literāros pasākumos.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem un visiem, kuriem satikšanās ar Daces Zennes personību bijusi nozīmīga pieredze, kuras pietrūks.

Lai gaišs ceļš mūžībā!

Atvadīšanās no Daces Zennes notiks piektdien, 24. maijā, plkst. 12.00 Rigas krematorijas Lielajā zālē.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem