Dailes teātrī “Efekts” pirmizrāde

Pēc izrādes “Zēni nav meitenes” panākumiem režisore Diāna Kaijaka iestudē godalgotās autores Lūsijas Preblas lugu “Efekts”. Britu dramaturģe un seriāla “Pēctecība” (kanālā HBO) autore Lūsija Prebla ir saņēmusi trīs “Emmy” balvas un trīs Olivjē balvas par labāko dramaturģiju (to skaitā par lugu “Efekts”).

Lugas centrā ir divi jaunieši, kuri nevar izšķirt, vai viņu mīlestība ir patiesa vai tomēr lietoto antidepresantu blakusparādība. Viņi piedalās klīniskā zāļu pētījumā, bet mīlestība un tās radītās bioķīmiskās izmaiņas draud to izjaukt vai arī padarīt par sensāciju, ja pētījuma veicējiem izdotos pierādīt, ka mīlestība ir pētāmo zāļu izraisīta. Mīlestība, kas rodas pēc pieprasījuma, laime, ko var ieslēgt, kad vien ārsts ir izrakstījis vajadzīgo recepti – vai tā būtu paradīze vai tomēr elle, to var izvēlēties katrs pats. Fināls ir atkarīgs no skatpunkta – kam mēs vēlamies ticēt: mīlestībai, medicīnai vai vēl kādam trešajam, kurš pelna naudu, manipulējot ar cilvēku emocijām?

Izrādei iecerēti divi aktieru sastāvi. Lomās: Dārta Daneviča, Andris Bulis, Toms Veličko un Marta Lovisa Jančevska vai Kristīne Nevarauska, Imants Strads, Meinards Liepiņš un Marta Lovisa Jančevska. 

Režisore – Diāna Kaijaka; scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Ieva Kauliņa; mūzikas autors – Ernests Valts Circenis; gaismu mākslinieks – Reinis Zalte; izrāžu vadītāja – Iveta Boša; producente – Kristīne Mūrmane.  Īpašu paldies izrādes tapšanā radošā komanda izsaka iestudējuma konsultantiem – farmaceitei Aijai Garancei, psihoterapeitam Artūram Miksonam un neiroloģei Zitai Danevičai.

Izrādes programmiņa šoreiz arī ir savdabīgs medikaments ar skatītājiem noderīgām tabletēm un zāļu kastītē ielocītu “Efekts” anotāciju, kas izvērsti apskata izrādē skartās tēmas, tostarp jautājot, vai kopā ar ikrīta C vitamīnu mēs varam iedomāties sevi lietojam arī zāles, kas radītu mīlestību? 

Psiholoģiskās drāmas “Efekts” pirmizrādes Tabakas fabrikā (Miera ielā 58a) notiks 14. un 15. septembrī.

Dailes teātra patrons “Rietumu Banka” – kvalitāte nekad nav nejaušība.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem