Alvis Lapiņš
VALMIERAS DRĀMAS TEĀTRA IZRĀDE "ES NEESMU KLAVIERNIEKS"

Mazā zāle

Kādas drāmas mirkļi 2 daļās
Pirmizrāde - 2022. gada 24. janvārī
Izrādes ilgums - 2h 30min

1908. gads. Leģendārā simfoniskā skaņdarba “Melanholiskais valsis” radītājam Emīlam Dārziņam ir 33 gadi. Viņš nodzīvos vēl tikai nepilnus divus gadus, pareģos un brīdinās kāda zīlniece. Viņš un diriģents, dziedāšanas skolotājs Pāvuls Jurjāns ir labi kolēģi. Abi sapņo par latviešu operas dibināšanu. Emīls strādā pie operas “Rožainās dienas”. Negaidīti abi domubiedri kļūst nesamierināmi pretinieki. Ar Pāvula gādību Emīls tiek publiski apvainots muzikālā zādzībā. Emīls pārstāj komponēt, pats iznīcina vairākas savas klausītāju iemīļotas kompozīcijas. Kas notika? Kas bija šī konflikta pamatā? Muļķība? Skaudība? Greizsirdība?

    Lomās

    Mārtiņš Meiers, Emīls Zilberts, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Januss Johansons, Vizma Kalme, Ingus Kniploks, Tālivaldis Lasmanis, Ieva Puķe, Klinta Reinholde, Krišjānis Salmiņš, Baiba Valante, Diāna Krista Stafecka vai Elīna Hanzena

    Radošā komanda

    Režisors
    Varis Brasla
    Scenogrāfs
    Valters Kristbergs
    Kostīmu māksliniece
    Liene Rolšteina
    Komponists
    Emīls Zilberts
    Gaismu mākslinieks
    Gatis Priednieks-Melnacis
    Kustību konsultante
    Linda Mīļā

    Atsauksmes

    Pievienot komentāru
    Pievienot

    Ingrīda Lāce 17.11.2022 12:08
    Izcila izrāde. Ejiet, skatieties, klausieties, domājiet! Minimālisms tērpos, skatuves iekārtojumā, bet tas palīdz neaizsegt ceļu, reizē palīdz gaismot ceļu uz cilvēku. Klavieres- E.Dārziņa rokas, cik ļoti tās(klavieres) vietā, cik ļoti ciešā saitē ar aktieriem, cik ļoti akcentējoši un papildinoši!Nekāda lieka patosa aktieru tēlojumā - nopietni, traģiski, ironiski, reizē viegli un dabiski. Dzīve. Nu jau trešā diena, kopš redzēju izrādi, nelaiž vaļā. Pateicība. Ja gribi pliku izklaidi, neej, ja gribi ļoti, ļoti, pat pārsteidzoši sakarīgi pavadītu laiku, ej!
    Kristīne Mālkalniete-Ošiņa 31.05.2022 22:42
    Paldies liels par jauko, emocionālo izrādi! Paldies režisoram Varim Braslam un lieliskajam aktieru ansamblim!
    Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

    Izmantotās sīkdatnes

    Pieteikties jaunumiem