Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailes teātris 04.03.2020 10:00
(no twitter.com) queen_sincha @Sin4uks (03.03.2020.)
Šovakar skatījos izrādi - Neglītenis @Dailesteatris, nosmējos riktīgi, nebija gaidījusi pēc apraksta tādu izrādi, tā doma izrādei tāda fantastiska, bet patika. Tāpat likās, kas gan var būt pa tik mazu laiku, bet perfekti izstāstīts stāsts un ir tā sāta sajūta, pld, aktieri lieliski!
Dailes teātris 24.02.2020 16:32
Ieva Pulvere virtālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"Perfekta izrāde darbadienas vakaram – īsa, dinamiska, smieklīga un pārdomas raisoša reizē. Lai arī tajā ir daudz pārspīlējumu un sarkasma, progresīvi domājošs skatītājs uztvers tēmas aktualitāti saistībā ar mūsdienu realitāti. Ironiski izspēlētās situācijas vērš uzmanību uz mūžam aktuālajām tēmām – kas ir svarīgāks – iekšējais vai ārējais skaistums? Vai personai ar seju, kas atbilst kultivētajiem skaistuma standartiem, paveras plašākas iespējas? Tā nav reta parādība, ka sabiedrība labprātāk pieņem un atbalsta simpātiskus personāžus, it kā tas būtu garantēts apliecinājums viņu veiksmei un panākumiem jebkurā dzīves jomā. Un šī ilūzija noved pie nemitīgās salīdzināšanas un nepilnvērtības sajūtas, kas savukārt liek apsvērt domu, ka jaunāks un skaistāks ķermenis būs atslēga uz laimīgu dzīvi. Tieši šiem jautājumiem atjautīgi, viegli un pat komiski pieskaras režisors Silakatiņš, kas tādus skatītājus kā mani, uzrunā daudz vairāk kā moralizēšana un vaimanāšana par pasaules netaisnībām.[..]"

Pilnu izrādes vērtējumu lasiet šeit - https://ej.uz/jeci
Paula 18.02.2020 20:32
Jau ļoti sen vēlējos šo izrādi noskatīties, un beidzot man izdevās to redzēt. Turklāt vēl arī ļoti paveicās, jo Vakara kasē bija palikušas pāris neizpirktas biļetes. Izrādi vēlējos redzēt tieši aktieru sastāva dēļ, un es pat nebiju gaidījusi, ka viņi visi četri būs vienlīdz pārliecinoši un radīs manī patiesu apbrīnu par to, kādus viņus šajā izrādē var ieraudzīt. Katrs ar kaut ko savu ļoti spilgti paliks manā atmiņā vēl uz ilgu laiku.

Vairāk uzrakstīju savā blogā - http://sigita-paula.blogspot.com/2020/02/neglitenis-dailes-teatri.html
Dailes teātris 23.12.2019 18:04
Dairis Mežvinskis virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"[..]Aktiera un režisora Gundara Silakaktiņa iestudējumā pārspīlējums un absurds mijas ar dzīvē pieredzētām situācijām, kas ļauj gan izjust nelielu šoku par redzēto uz skatuves, gan saskatīt paralēles ar personīgo pieredzi. Jo, vai tad tā nav bijis, ka mēs nesapņotu iemiesoties kāda cita vai vismaz ne-savā ādā. Režisors un aktieri ar izrādes palīdzību cenšas mums parādīt, ka nevis fizisks neglītums ir atbaidošs, bet gan garīgs. Turklāt šķiet, ka to izmainīt ar šādām tādām operācijām nevarēs; atliek tikai domāt. Tik vienkārša, tomēr vēl neizprasta patiesība, un to atgādināt šodienas elku laikmetā ir visai svarīgi."

Pilnu izrādes apskatu lasiet https://ej.uz/r4pb
Velga Graumane 04.11.2019 16:13
Manuprāt, izrāde no repertuāra jānoņem.Un nosaukt to par komēdiju? Raudāt gribējās, skatoties , ka tik labiem aktieriem jāspēlē šī nekam nevajadzīgā izrāde. , kuras garums, paldies Dievam, bija tikai stundas garumā, bet zālē sēdošie skatījās pulkstenī, jo nevarēja sagaidīt beigas. Paldies aktieriem par labo spēli, bet diemžēl , aktieri lugas neizvēlas, ko režisors nolemj, tas arī notiek...
Dailes teātris 01.11.2019 13:58
(no twitter.com) Līna @shpliina (01.11.2019.)

Aizvakar noskatījos @Dailesteatris Neglīteni. Arvien nespēju noformulēt - jokaini vai tomēr ģeniāli. Lai nu kā, šķiet, neviens nespētu labāk izspēlēt "krīpera" tēlu kā N. Kurpnieks. Aplausi.
Dailes teātris 28.10.2019 12:15
Anna Marta Nordmane virtuālajā grupā #Skatītājs Vērtē:

"Šī bija interesanta izrāde. Jauka, viegla, izklaidējoša, brīžiem interaktīva un kopumā ar spēcīgu galveno domu. Kamerzālē kā vienmēr intīma sajūta, esot tik tuvu aktieriem, bet šajā izrādē tas piestāvēja. Šķita, ka visiem jābūt tik tuvu stāstam, lai ieraudzītu to svarīgāko. Citreiz tas, kā izrādēs tiek izmantotas metaforas man šķiet pārlieku uzmācīgi, pieņemot, ka skatītājam viss jāiebaro ar karoti mutē, citādi nesapratīs. Taču šajā izrādē tā nebija, skatītājs varēja piedomāt savu neglītumu, savu ideālo skaistumu un aktieri to iemiesoja. Paldies par šādu izvēli režisoram. Tas arī palīdzēja atzīmēt to, ka skaists-neglīts ir subjektīvi un iemācīti rādītāji.[..]"

Visu izrādes vērtējumu varat lasīt šeit - https://ej.uz/cjwf
Jolanta Brīkše 26.10.2019 16:54
Murgaina izrāde! Žēl aktieru.Aldis Siliņš spēlē izcili! Dēļ viņa vērts izrādi skatīties!
Dailes teātris 24.04.2019 17:03
Diāna Auziņa virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/y33f
Dailes teātris 12.04.2019 11:14
Armands Kalniņš virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/b95z