Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailes teātris 02.12.2019 17:55
Ieva Pulvere virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"Nezinu, kā ir citiem, bet man, izlasot, ka gaidāmā izrāde (filma, grāmata utt.) ir balstīta uz patiesiem notikumiem, rodas sajūta, ka spēju līdzpārdzīvot dziļāk, jo tā taču ir reālā dzīve un atspoguļotie notikumi nav izdomāti. Vai tam patiešām bija ietekme - nezinu, bet tik tuvu raudāšanai teātra izrādē es vēl nebiju bijusi nekad. Un nebiju tāda vienīgā – pēc šņukstiem izklausījās, ka tāpat jūtas vismaz puse no zāles. Kas tad izrādē bija tāds, kas tik ļoti aizkustina?[..]"

Pilnu izrādes apskatu lasiet šeit - https://ej.uz/ajvr
Dailes teātris 25.11.2019 17:03
Kristīne Neļubina virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"[..]Alvas sieviete tikko jaušami pieskaras filozofiskai sarunai par to, kur sācies un beidzies Tu. Ja Tev atņem roku, vai Tu joprojām esi tas pats cilvēks? Un, ja šo roku pieliek kādam citam – vai tā arvien ir daļa no Tevis vai tā pārtop par svešu? Un ja mēs vārdu “roka” aizvietojam ar vārdu “sirds”, vai atbildes mainās vai paliek tās pašas? Šīs ir sarunas, ko esam risinājuši ar kolēģiem pie pusdienu galda – filozofisks un ne gluži atbildams, taču interesants diskusijas pavediens.

Jāsaka, ka savā ziņā izrāde tematiski ir viegla, jo koncepti nav sarežģīti, un izrāde ir drīzāk iespēja kādam, kam tas nepieciešams, sagremot savus pārdzīvojumus un atbrīvoties no iekrātajām emocijām, iztukšoties. Dvēseliska izrāde par cilvēcību, attiecībām, iespēja mazliet pasmieties un mazliet paraudāt."

Pilnu izrādes vērtējumu lasiet šeit - https://ej.uz/us3c
Dailes teātris 25.11.2019 16:08
Milana Drugoveiko virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"Uz izrādi ir jānāk ar atbrīvotu ķermeni, neiespringtu prātu, un atvērtu sirdi. Nevajag meklēt nekādas dziļākas, filozofiskas domas, bet jāļaujas emocijām un savām sajūtām.
Ja pēdējā laikā mēs daudz runājam riņķī apkārt par patriotisma nozīmi mūsu sabiedrībā, tad izrādē “Alvas sieviete” akcentējas pārdomas par mūsu dzīves nozīmi.[..]"

Pilnu izrādes vērtējumu lasiet šeit - https://ej.uz/2m58
Dailes teātris 21.10.2019 15:15
Tatjana Krolle virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē:

"[..] Šis iestudējums nav par formu, bet par saturu. Tomēr domāju, ka vienkārši izlasot šo lugu, es neizjustu šādas emocijas. Te ir īstais teātra spēks, aktieru ansambļa un režisores meistarība.

Šī izrāde ir kā pati dzīve, ar mūžīgām vieglām skumjām iekšā."

Pilnu izrādes vērtējumu lasiet šeit - https://ej.uz/gexp
Erika Rakovska 05.10.2019 14:51
Šī ir izrāde, kuru labprāt noskatītos vēlreiz (pēdējā laikā šāda vēlme diemžēl ir retums)!!! Gints Andžāns ir lielisks! Arī bez teksta viņš "runāja" tik precīzi, ka skatīties gribējās tikai uz viņu!!! Lieliska izrāde!
Līga Elerte(Kiršteine) 30.08.2019 22:15
Paldies par izrādi!!!,,,,pagājušajā sezonā bija daudz vilšanos izrādēs,jau sabijos ka neko nesaprotu,ka ar mani kaut kas ne tā,netieku līdzi laikam,,,,Nu sapratu-ar mani viss kārtībā...Izrāde izkustināja visas smadzeņu šūniņas,,,Patīk sajūta kad izrāde neatlaiž,,,,
evija bišere(vējiņa) 10.05.2019 13:07
laba izrāde! ja galvenā loma - Eglija , savā tēlojumā, būtu kaut nedaudz līdzvērtīga Ozoliņai, Liepiņam , Andžānam, noteikti atdeve būtu lielāka un izrādes baudījums paliekošāks.
Dailes teātris 29.04.2019 13:13
Sigita Paula Cepleviča virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/tm27
Elina Dlohi 06.04.2019 11:58
Izrāde neatlaiž....liek domāt atkal un atkal, arī par to, kā tas var būt, ka cita cilvēka sirds turpina pukstēt citā cilvēka ķermenī. Izrāde arī lika aizdomāties par savu dzīvi, cik jēgpilni mēs to pavadām. Lilita Ozoliņa mātes lomā perfekta-kā mācēt tik labi izdzīvot sāpes un būt blakus citiem. Iesaku!
Linda Vitola-Asafreja 04.04.2019 23:12
Ļoti emocionāla izrāde- ar humora pilniem dialogiem, tai pat laikā par sāpīgu tēmu. Lielisks aktieru darbs.Patika ļoti,ļoti.Paldies Rezijai Kalniņai.Jūsu radītās izrādes ir manā izrāžu Top galvgalī.
Jolanta Mūrniece 04.04.2019 21:33
Dziedinoša izrāde! Paldies! No sirds! Vērtīgi, dziļi, aizkustinoši!
Dailes teātris 04.04.2019 15:17
Eldars Salvis Rozentāls virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/qxt2
Dailes teātris 08.03.2019 12:00
Diāna Auziņa virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/zzej
Kristīne Anna 07.03.2019 13:55
Fantastiski! Tā ir patiesa māksla (katarse) -un tādam ir jābūt teātrim (raudāt un smieties no sirds). Pateicos režisorei!!!
Agnese Blaua 03.03.2019 19:46
Bravo! Liels paldies par emocionālo un fantastisko izrādi! Man ļoti patika, no sirds iesaku arī citiem!
Klinta Locmele 14.02.2019 23:00
Izcili! Es teātri apmeklēju bieži, taču šī ir retā reize, kad uzvedums ir jēgpilns visās nozīmēs. Paldies par dziļumu, par asarām, kas izlauzās, jo aizskārāt emocionālo stīgu, un paldies par cerību (rādot, ka tā var būt arī tur, kur izmisums un pelni) un dzīves novērtēšanas sajūtu. Paldies visai izrādes komandai!
Andrejs Līcis 06.02.2019 16:05
Es jau Rēzijai Kalniņai pēc pirmizrādes pateicos par iespēju redzēt šo izrādi, bet kā saka "dubults neplīst". Manuprāt, režisores klātbūtne bija jūtama it visā, ko uz skatuves darīja aktieri.
Teikšu arī aktieriem paldies. Ceru, ka kaut kas no manas pieredzes, ar ko pirms izrādes dalījos, jums noderēja. Tā kā esmu cilvēks ar donora sirdi, brīžiem man pašam šī mana specifiskā pieredze traucēja, un šad un tad izrādes laikā man nācās piespiest sevi no tās distancēties.
Džeika visurklātbūtne un pārvietošanās laikā un telpā starp "tad" un "tagad", un tās mainīgās emocijas viņa sejā mani pārliecināja. Pārliecināja un patika Džoija ar donora sirdi. Tā vienlaicīgā vēstuļu apmaiņa starp Džoiju un Alisi man patika. Henks bija ļoti pārliecinošs un atpazīstams savā attieksmē. Manuprāt ļoti pievilcīgs un atbilstošs skatuves iekārtojums, cik nu mazajā zālā tas ir iespējams.

Paldies visiem, kas piedalījās izrādes veidošanā!!!

Evita Blukis 06.02.2019 09:19
Tā kā esmu redzējusi Rēziņas Kalniņas režisēto “Liec Dievam pasmieties”, kas ir viena no manām mīļākajām izrādēm, dodoties uz šo, biju gatava kam aizraujošam un interesantam. Tiesa, redzētais krietni pārspēja gaidīto.
Ļoti uzrunāja paralēlā aktierspēle dažādajās telpās, paralēlās emocijas un pārdzīvojumi.
Ginta Andžāna Džeika vienlaicīgā it kā neesamība un tomēr esamība. Tā ļāva sajust sirdspukstus…
Ērikas Eglijas Džoija ir pārliecinoša. Stipra, dumpīga, ar vienlaikus apslēptu trauslumu. Neviļus prātā ienāca Šekspīra Spītniece, kuru gan savaldīja mīlestība, bet Džoijas gadījumā tā bija uzticēšanās un atklātība. Spēcīgi. Dziļi. Pārliecinoši.
Vecāki.
Tēva bēgšana, nodalīšanās pirmajā cēlienā bija kā īlens dibenā. Trāpīgi un skaudri, pārliecnošs sirdsdrāmas pieteikums. Pētera Liepiņa tēlojums izcils! Es varu tikai dziļi paklanīties un noslaucīt asaru, cik tas bija ĻOTI!!!
Viedā Alise. Man nav, ko piebilst. Es redzēju Biblisko sievieti: pakļaušanos, viedumu, mīlestību. Tieši tādu, kādai būtu jābūt Sievietei - sievai un mātei. Lilitu Ozoliņu es redzēju citādu, nekā līdz šim ierasts. Viņas bezgalīgais maigums, spēja vienlaikos gan atteikties, gan arī lietas saukt īstajos vārdos
Atklājums bija Lelde Dreimane Semijas lomā. Naivums, jūtīgums. Skaista un ticama.
Viņas naivums atsevišķos brīžos iepilināja dzīvesprieku un vieglu smaidu. Līdzsvaram
Ilzes Vazdikas Darla. Sarkanais Uzplaiksnījums kā liecība pasaulei un dzīvei “tur – ārā”. Kārtīga C vitamīna deva. Iederīga, pārliecinoši lieliska.
Lidijas Pupures medmāsa. Salīdzinoši mazākā no lomām. Bet spēcīgs izrādes pieteikums.
“Alvas sievietē” ticēju katram vārdam, katrai sejas izteiksmei un žestam. Es nezinu, kā režisore ir panākusi / sarunājusi aktieru pārtapšanu un iemiesošanos atveidotajos tēlos. Sajūta, ka katrs atklāja SAVU PATIESO STĀSTU.
Dailes teātris 05.02.2019 15:53
Aiga Bernsone virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/a7y3
Dzintars Znots 05.02.2019 14:32
ĻOTI, ĻOTI, ĻOTI LABA IZRĀDE!
Liene Zizlāne 04.02.2019 16:14
Tas bija īsti un no sirds! Pārsteidzoši laba izrāde. Mazi smiekliņi caur asarām. Aktieri burvīgi! Bija ļoti patīkami atkal būt izrādē,pēc kuras ceļas kājās! Paldies!
Dailes teātris 04.02.2019 15:12
Armands Kalniņš virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/sjso
Ingrīda Krieviņa 03.02.2019 18:58
Milzīgs paldies visai radošajai komandai - izcila izrāde, bravo! 100% līdzpārdzīvojums, asaras, plaša izjūtu un sajūtu gamma - šeit ir viss, kādēļ mēs vispār ejam uz teātri un dzīvojam!!!