Publikācijas

"Kur vise cilvēke palikuse?"

Lasīt

Blaumaņa paradīzes dārzā

Lasīt

Siltas gaismas apstaroti

Lasīt

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

05.02.2011 11:12
Paldies par Blaumani Dailes teātrī!
Laba aktieru spēle. Ir diezgan detalizēti izstrādāta scenogrāfija un to ļoti gribu uzteikt (atšķirība no pēdējā laikā daudzos teātros praktizētā modernizētā minimālisma metodes - spēlēt tukšā telpā vai uz pāris kastēm).
Dikti feins Nevarausmas un Robežnieka duets.
Izrādes izskaņa ir negaidīta, bet, protams, aktuāla. Lai arī izrādē kārtīgi izsmējāmies, beigas radīja augsni pārdomām...
Paldies!
04.02.2011 23:59
Interesanta izrāde ,kurā skatītājs uz pāris stundām tiek ievests R.Blaumaņa laika pasaulē ! Izvēlētās dziesmas ,manuprāt ,lieliski atklāj R.Blaumaņa laika cilvēku izjūtas, tās šo izrādi lieliski bagātina. Brīnišķīga Dailes teātra aktieru spēle ,bet īpaši izrādē patika Harija Spanovska , Kristīnes Nevarauskas pārliecinošais tēlojums.
04.02.2011 17:47
Aktieru tēlojums labs,dziesmas nav piemērotas komēdijai.
02.02.2011 14:46
Ļoti nepatika.
Ja dzīve mums šobrīd tik smaga (tomēr), tad vēlos teātrī (joku lugā jau nu noteikti) redzēt un saņemt prieku, smaidu un smieklu devu.
Bet no tā visa nebija nekā.
Drausmīga mūzika, piedodiet! Par priecīgu, jautru to nosaukt nevar.
Dziedošie aktieri dziedāja vāji (gripa?), vārdi nebija saprotami.
Dziesmas nevis organiski iekļāvās izrādē, bet pirms katras dziesmas aktieris ieņēma pozu. Sāka skanēt drūma melodija (pat ne drūma, bet nemelodiska melodija), un tad jāsagatavojas 5 minūšu stieptai gaudu dziesami.
Ārprāts, ja uz tādu literatūras kolotājas dzīs bērnus , jūtu līdzi.
Vēlos saņemt atpakaļ iztērēto naudu un laiku.
31.01.2011 14:04
Man gan Nevarauskas tēlojums ļoti patika.Nemīlu lielus pārspīlējumus, bet šinī lomā tas ļoti iederējās.Nu tur bija sava odziņa. Ja visi būtu bijuši tādi pareizi tēli vien ,tad šī izrāde , manuprāt ,būtu daudz vienmuļāka. Paldies Kristīnei par ļoti radošu pieeju lomai.
30.01.2011 19:16
Jauks,latvisks gabals.....aktireu sniegums loti labs................Izrāde mani paņēma tik emocionāli,,,Pat nezinu kas notika,bet skanot dziesmai izrādes beigās,kad visi aizbrauc,,,sirds sitās kā negudra,,neatceros kad ta dzīvē vēl bijis,,,raudāju,,,Pirmo reizi bija vēlēšanaās celties kājās un aplaudēt..............
30.01.2011 19:14
patīkami pavadits vakars.bija interesanti.Mums ar sieviņu ļoti patika.
30.01.2011 17:24
Paldies! Izrāde ļoti patika. Viegli uztverama luga labai atpūtai, kurā ir arī par ko pasmieties. Biju uz izrādi kopā ar savu pusauga bērnu un omīti, visi trīs palikām ļoti apmierināti. Brīnišķīgs aktieru tēlojums, bet īpaši sajūsmināja Kristīnes Nevarauskas tēlojums :)
30.01.2011 16:20
Zemē nomests laiks un nauda!
Sen nebija redzēts tik nebaudāma izrāde! Šķiet, kopš "Gaisa grābekļiem".
Ja histērisku aurošanu dēvē par aktierspēli, tad es esmu Kurzemes hercogs! Vienīgais smaida stariņš bija Nevarauska.
Izskatās, ka t.s. Dailes teātra durvis tik drīz nevēršu....
29.01.2011 14:53
Luga ideāli iestudēta, aktieru spēle lieliska. Jāuzteic Gaidelis, Robežnieks un Paukštello. Mazliet pārspīlēts ir Nevarauskas tēlojums. Lai arī Blaumaņa luga "Zagļi" ir viņa pirmais dramaturģiskais darbs, viscaur darbā jūtama Blaumaņa mākslinieciskā roka. Ne velti kāds no Blaumaņa laikabiedriem sacījis, ka ar humoru darbu var rakstīt vienīgi Blaumanis. Blaumaņa darba iestudējuma nobeigums tomēr mākslinieciski atdalās. Varbūt režisors ir gribējis runāt arī par mūsu laiku, mūsu laika īpatnībām, bet vai tas iederējās lugas nobeigumā? Kopumā luga augsti vērtējama, jo dzīves problēmas risinātas ar humoru. Kompozicionāli uzvedums ir izdevies, un Blaumaņa humors baudāms visā lugā.
29.01.2011 01:35
Izrāde patika. Pirmais cēliens tāds palēns, bet tad notikumi savērpjas un atrisinājums tik negaidīts. Bet atstāj pamatīgu, labu pēcgaršu. Nezinu kā tur Blaumanim bijis lugā, bet to, ka latvieši visos laikos un dažādu apstākļu spiesti ir klīduši prom no Latvijas jau nu noliegt nevar. Vai tas ir pesimistiski? Tas vienkārši tā ir.
Gaumīgi, ar laikmeta smeķi uztaisīta izrāde, nav lētu joku.
Aktieri visi labi, Ā, jā! Ļoti patika dekorācija, orģināls risinājums.
29.01.2011 00:46
Izrāde bija laba . Brīnišķīgs aktieru ansamblis .Gribas uzteikt visus aktieru , it īpaši Robežnieku .Arī režija nebūtu slikta tikai kāpēc tik pesimistiskas beigas ! Tie nu vairs nebija nekādi joki.Negribas ticēt , ka tas ir Blaumaņa variants ( neesmu lasījusi lugu ).Drīzāk tas ir režisora variants. Blaumanis taču mīlēja savu Vidzemi !.Ja doma ir sasaukusies ar mūsdienām ,tad vajadzēja ( manuprāt) atstāt vismaz kādu cerībiņu .Lai arī daudzi aizbrauc - tomēr kāds vienmēr paliek. Bija patīkami ,ka jociņi netika pakaļtaisīti amerik'āņu stilam ar uzsvērtu ākstīšanos. ;