Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

05.10.2011 15:08
Shi izrade man patika. Bet ja man kaads pajautatu par ko tur ir vienigais ko es teiktu butu par Naudu un Miilestibu!
02.05.2011 14:31
Kā viegla izklaide patika gan man, gan puisim, kas ne vārda nesaprot latviski (viņam, protams, gāja secen tiešām labie teksti, kas atsver brīžiem uzmanību piesaistošas darbības trūkumu). Paldies Rešetinam par spožu lomu un daudz laimes dzimšanas dienā!
01.05.2011 22:36
Skatījamies 1.maijā izrādi. Gribējās salīdzināt .
Robežnieks ir labs, bet Bērziņš bija izcils. Un sāls nav dziedāšanā...Ir tāds vārds-harisma...
Robežniekam vēl pietrūkst harismas. Atslēgas vārds ir -vēl.
Jo aktieri velk uz augšu lomas. Un labi , ka Robežniekam ir iespēja attīstīt savu potenciālu.
Vispār tika galā daudz labāk kā biju gaidījis. Ja vēl dziesmā par likteņzirgu tik daudz nedīdītos...
Arī Rasims labi tika galā, turklāt radot savu tēlu nevis kopējot Robežnieku, kas priecē.
Bet nu Ķesteris, kas Nagainis... Ja godīgi, tad bija izrādes nagla. Pārspļāva pat Liepiņa Briedi, kas šoreiz bija tā kā ar drusku formālu pieeju spēlēšanā. Bet Ķesterim patiešām labs aktiera darbs. Smieklīgi un gaumīgi.
30.04.2011 22:43
.....Manas zināšanas par CEPLI ir tikai tik cik esmu redzejusi filmu.Un tāpēc nekadu vilšanos attiecība uz saturu,,,galveno kas tur notiek zinu..Un pati izrāde man bija ka tiešām skaists mūzikls.Mūzika loti laba...Robežnieks--VIENREIZēJS.....Rēzija VIENMER patikusi,,,Pļavniece....SUPER,,,viss loti skaisti.Loti patika skatuves noformejums....Man patika,,,Jūtos emocionāli uzlādēta.PALDIES!!!
08.04.2011 11:04
Vakar 07.04. biju uz izrādi Ceplis. Ar vīru esam sajūsmā - Robežnieks, Rēzija, Rešetins, Liepiņš fantastiski. Pārējie pieredzējušie aktieri piedeva īstu šarmu izrādei. Jaunajiem lieliska pieredze un ir vēl kur augt.
Ja pēc Trīs sprīdīšiem piedzīvoju šoku un tiešām bija nepatīkami par nekvalitatīvu, paviršu "šovu", tad vakar šīs sajūtas palika pēdējā plānā.
Paldies Dailei par ļoti kvalitatīvu priekšnesumu. Paldies fantastiskajam režisoram, pagaidām nevienā viņa izrādē neesmu vīlusies!!! Paldies komponistam Lūsēnam par muzikālo baudījumu!!! Veiksmi turpmākajā darbā!
Iesaku aiziet uz šo mūziklu.
08.03.2011 20:15
Uz šo izrādi braucu ar lielām cerībām... sanāca vilties...
Nav runa par aktieriem - tie ir malači!!! Runa ir par izrādes formu - nu nevar Cepli rādīt kā mūziklu, brīžiem tas viss izskatijās pat pēc vodeviļas... Ceplis ir ģeniāla grāmata ar tik daudzām sižeta līnijām un personāžu peripetijām, bet ar vienu dziesmiņu nevar izspēlēt kāda personāža traģēdiju, laimi, vilšanos utt. Dziesmiņas padarīja šo izrādi prastu...
Bet nu - kā saka: vienam patīk māte, otram meita, trešam kleita.
P.S. divām dejotājām gan vajadzētu kaut kā nomaskēt tetovējumus uz kakla aizmugurējās daļas...
07.03.2011 00:57
Lai arī nesen atkārtoti redzēju izrādi, tieši A.Robežnieka Ceplis mani ieinteresēja atkal apmeklēt izrādi. Lielisks un izcili dziedošs Ceplis! Man radās sajūta, ka skatos pilnīgi citu izrādi. Mainījies bija ne tikai galvenās lomas atveidotājs, bet arī citi izrādes varoņi. Pilnīgi cita - mīloša un kaislīga Berta Rēzijas atveidojumā tandēmā ar Robežnieka Cepli izrādei piešķīra pilnīgi citus akcentus - māli un ceplis palika otrajā plānā, pirmajā izvirzot divu mīlošu cilvēku ceļu vienam pie otra. Izcili juteklisks Pļavnieces un Robežnieka duets 2. cēliena sākumā. Jāuzslavē Rasims par centieniem Sausā lomā, tikai pietrūkst cinisma un aprēķina. Protams, diezgan neloģiska ir Pļavnieces Austras izvēle - diemžēl Rasima Sausais nav līdzvērtīgs izskatīgajam un pievilcīgajam Robežnieka Ceplim. Izcils Liepiņa Brieža tandēms ar Robežnieka Cepli. Kopumā izrāde radīja daudz bagātāku un spilgtāku iespaidu ne tikai dramatiskajā, bet arī muzikālajā jomā, jo Robežnieka skaistais un bagātīgais balss tembrs atklāja izrādes daudzas jaunas muzikālās nianses. Lai Bērziņš veseļojas, bet Dailes teātrī ir jauns Ceplis, kurš godam ieņēmis savu vietu!
06.03.2011 22:54
Noskatoties izrādi - žēl grūto aktieru darbu -it sevišķi Arti Robežnieku, kam bija jāielec lomā! Perfekti.Bet tomēr: 1) Vai mums trūkst režisoru, ka jāaicina no Lietuvas?!2) Vai mums trūkst gaismu mākslinieku, ka jāaicina no Igaunijas?! Un , piedodiet, nu jau liekas , ka Lūsēnu dinastijai tā ir naudas pelnīsana: Agrā Rūsa Vamieras teātri muzikālajā ziņā likās līdzīga Ceplim! Neaizgāja līdz dvēselei - es nenoticēju tam ,kas notika uz skatuves... Darbs ielikts pamatīgs, nevaru nosodīt tos, kas kaut ko dara, bet...Leo.Pēdējā Bohēma lika man raudāt zrādes laikā...Visu cieņu aktieriem, tomēr...ir grūti parādīt Cepli Dailē - kas asociējas ar Eduardu Pāvulu!!!
06.03.2011 21:32
Paldies māksliniekiem! ļoti patika. Daži meldiņi gan likās pārāk jau nu agrāk dzirdēti, bet tas nekas. Aktieru dzirkstošās acis un aktuālā tēma dziesmu tekstos kompensēja ar uzviju.
Artis Robežnieks ļoti labs Cepļa kungs. Lai veseļojas Bērziņš, bet priecājos, ka dzirdēju tieši Robežnieku. Viņam tomēr ir izcilas balss dotības. Apbrīnojami, ka nedēļas laikā var sagatavot tik apjomīgu lomu, varbūt, ka bija jau agrāk gatavojies.
Bet paldies visiem! Jā, vēl tā vairāk patika V.Liepiņš, H. Spanovskis un S. Rubule.
06.03.2011 13:14
Trāpījās redzēt Arti Robežnieku pirmoreiz Cepļa lomā - labi turējās un labi arī sanāca. vēl daži teksti nebija dziļi iesēdušies, varēja redzēt, ka pats bišķi samulsis no tā, ka neizdevās pirmajā reizē viss tik perfekti. Bet kopumā - MALACIS!!! Viņš neiznāca tāds Ceplis, kādu iedomājamies kinofilmā Pāvula atveidoto, bet nekur jau teikts, ka jābūt tik raupjam. Toties - izcili laba balss un dziedājums teicami uzteicams.

IZRĀDE IR LABA! Un nesaprotu, ja ir tādi, kam tā nepatīk! Egīla Zirņa dzeja jeb dziesmu teksti ir ļoti labi, trāpīgi, asprātīgi un GRODI. Un lai arī stāsts ir tik vecs ka'dzīve, izdevies tajā iedvest svaiguma elpu. Izrāde izskan arī aktuāli mūslaikam! Lūsēna mūzika - augstā līmenī. Protams, tāpat kā Paulam, ir motīvi kas iet cauri, te arī varēja saklausīt kaut ko no Kaupēna, Agrās Rūsas, bet patiešām - labi! Un mums baigi paveicās -sitamos sita neviens cits kā pats ANDRIS ĒRGLIS! Patika arī nedaudz citādais Bertas lomas traktējums, Berta - shēmotāja: tas nav slikti! Grāmatveža Rešetina Mildiņas Ķuzule ir labi attīstīta mīletības līnija, jo labā trillerī bez taš taču neiztikt, jo citādi, kam tad tās romantiskās dziemas likt dziedāt?! Rasims, kā jau centīgs jauneklis, bija itin labi apguvis Sausā ampluā. Rubules Nagaiņa meitas dziesma par vardīti ir man visvairāk iespiedusies atmiņā - izcili asprātīgi! Katrā ziņā - labu labā izklaide. Turklāt tomēr ir caurviju motīvs un ir visam apakšā tomēr ir dziļas domas. Biju saklausījies visādas nievas, bet tām NAV PAMATA. Izrāde ir LĪMENĪ. Turklāt - asprātības daudz. Bet taču latviešiem vajag prātu asināt, tad nebūs jāraksta tie bēdīgie komentāri arī šeitan... :)
23.02.2011 23:17
Uz teatri eju pat loti biezi- gandriz vai katru nedelu. Par Cepli: man bija zel izcilos aktierus - ka R.Kalnina, Vazdika, u.c.aktieru, kam jaspele tik svaka izrade. Kas notiek ar Dailes teatri????? Aizvien vairak un vairak nebaudamu izrazu
18.02.2011 20:45
Biju uz Cepli. Well... biju gaidījusi vairāk. Tā nav mākslas nopelšana, kā daži te izsakās, bet vienkārši domājoša un prasīga skatītāja viedoklis.
Bērziņš labs, kā vienmēr. Patika pārītis Ķuzule- Re šetins. Lieliska noskaņa ainiņā parkā ar kinoteātri fonā. Tiešām labs dziedājums. Vēl pāris labas ainiņas ar asprātīgiem tekstiem. Stilīgi tērpi un dekorācijas...bet...trūka tādas kopējas izrādes sajūtas. Bija tēli un epozodes, par kuriem nebija skaidrs, kapēc tādi vispār vajadzīgi. Izrāde mani neuzrunāja.
Uzskatu, ka grūti radīt ko "cepļveidīgu" pēc filmas, kas jau kļuvusi par kino klasiku un pacēlusi latiņu visai augstu.
17.02.2011 11:23
Ļoti jauka,baudāma un patīkama izrāde. Skaists aktieru izpildījums!!!
Visiem jau labs nebūsi...- PERSONĪGI ES NE MIRKLI NENOŽĒLOJU KA AIZGĀJU UZ IZRĀDI!
Iesaku arī citiem.
Paldies!
23.01.2011 23:35
Dailes skatītāji un ..... viszinīgie kritiķi.....

Varbūt nevajag tik ļoti apriet citu cilvēku darbu? Visvieglāk taču ievainot tos, kuriem sirds ir atvērta... un Māksliniekam tā tāda IR!

Meistara Lūsēna mūzika ir harmonisma paraugs, Zirņa rīmes asprātīgas un trāpīgas, aktieri strādā no sirds. Tālāk - katra SUBJEKTĪVAIS viedokis! Varbūt, ka žulti tomēr ir vērts paturēt pie sevis? Varbūt no negatīvās enerģijas vairošanas nevienam nekļūst labāk? Varbūt aiz tās slēpjas neapmierinātība ar paša dzīvi........ ;-)?

Paldies visiem, kas radīja šo izrādi! Tā spēj uzrunāt un aizkustināt. Lūsēn Jāni, aktieri un visi pārējie - lai jums pietiek spēka stāvēt pāri negācijam, ar kurām pārpludināts internets! Lai jums nezūd ticība saviem spēkiem un Mākslai, kuru radāt!
23.01.2011 22:20
Kā parasti- cik cilvēku, tik viedokļu....
Personīgi man ļoti patika! Dzīvelīga, jestra un negarlaicīga izrāde!
Bērziņš manās acīs ir neviltots sirdsaktieris. Es cienu visu aktieru darbu.
09.12.2010 23:32
Vairāk nepatika kā patika. Patika dekorācijas, riebās tekstu un darbību prastums. Žēl aktieru.... Tas nudien nav šedevrs.
08.12.2010 23:28
Paldies par izrādi.Patik.Bērziņš kā Ceplis-lielisks,arī Rēzija tāda pati-lieliska,ka vienmer.Ķuzule gan tāda pabāla bija.Vispār visās izrādēs vinja šķiet vienāda.Stipri jāaug viņai.
05.12.2010 21:26
Teātra izrāde ļoti patika!
03.12.2010 18:14
Vakar bijām ar visu klasi (vienpadsmtiie). Brīnos par šiem komentāriem, jo mums visiem patika. Stundā šodien jau apspriedām un klasesbiedri izteica nožēlu, ka neaizbrauca. Labi, ka aktieri pazīstami no seriāla TV. Visskaistākais skats bija ar Pļavnieces iznācienu un sarkano zīda priekškaru. Kur lai nopērk disku ar dziesmām no izrādes?
03.12.2010 18:07
Paldies par gaumīgo izrādi. Ļoti patika, īpaši dziedātprasme, dejas, režija! Iesaku ikvienam! Labi dziesmu teksti.
02.12.2010 23:09
Nepatika. Žēl naudas, ko samaksājām auklītei (biļetes mums uzdāvināja). Kretīniski panti, galīgs bezsakars. Nākamais solis - pasludināt, ka "Jaunais Vilnis" Jūrmalā arī ir teātra izrāde nevis atsevišķu koncertnumuru savirknējums. Rozītim būtu kapā 3x jāapgriežas riņķī! Paldies par tērpiem! Arī V.Liepiņš un "saldais pārītis" Rešetins un Skrastiņa bija baudāmi. A.Bērziņš ir ģeniāls aktieris, ja viņam iedod materiālu, ko spēlēt.
02.12.2010 22:41
Paldies par izrādi aktieriem, režisoram un pārējiem, mums ar vīru ļoti patika. Un brīnos par cilvēku komentāriem , kuriem nepatika, jo ja nesaprot tos zemtekstus, kas šajā izrādē bija parādīts, tad tiešām nav ko tur darīt. Un brīnos, ka latviešiem, nu jau gan vajadzēja saprast, ka tur ir attēlota mūsu reālā dzīve. Diemžēl tā tas ir. Un nav ko atkal "apdirst" režisorus, aktierus un t..... Šī izrāde ir jāsaprot, ja nav dieviņš to devis, Tad nav, tāpēc tādi negatīvi komentāri. Un vēlreiz paldies aktieriem, it sevišķi A.Bērziņam. Bija labi.
28.11.2010 22:49
Man nepatika. Teksti banāli, mūzika - nekāda. Žēl...
27.11.2010 14:17
Nu izrāde man patika, pirmais cēliens vispār pagāja nemanot, bet pēc izrādes man tāds kauns, cik mēs skaudri parādam, cik vienkārši latvietim apkāst otru un ar to vēl lepoties, palika reāli skumji...
27.11.2010 13:57
Redzēju izrādi 24.novembrī.
Ļoti gaidīju šo izrādi... Lūsēna... arī Bērziņa dēļ. Pirms izrādes jau palasīju visai kritiskos vērtējumus... cik mēs dažādi skatāmies uz vienām un tām pašām lietām... Mūzika paņēma uzreiz (tā ir milzu pievienotā vērtība, ka ir dzīvā mūzika),niansēm un emocijām bagāta, vietām ironiska kā jau Lūsēnam. PILNĪBĀ pieņēmu Bērziņa Cepli, viņš pierādīja, ka ir ATKAL brīnišķīgs aktieris ( nekādas māžošanās, ka izteicās kritika par 2.cēlienu nebija). Kad A.B.dziedāja "Nepērc, latvieti, sev māju..." skudriņas skrēja pa muguru un sajūta bija gluži kā tad, kad Liedskalniņas Blanšu H.Topsis veda cauri Drāmas teātra zālei.
Valdis Liepiņš - vienkārši izcils. Viss patika.
Un jāsēž 5.rindā...
25.11.2010 23:39
Tiešām nesaprotu, par ko jūsmot.. banāli teksti.. mūzika - nekādu emociju... nevaru teikt, ka patika, bet nevaru arī teikt, ka nepatika... aktieri gan feini... taču traucēja briesmīgā valodas nabadzība... tik prasti un pliekani teksti.. nu tāds pusaudžu līmenītis...
22.11.2010 21:03
Baibai -paldies par ieteikumu.
22.11.2010 12:41
Inese, es ieteiktu 18.rindu, jo tur loti labi var redzet visu skatuvi kopuma.
1.rinda sanak pie pasiem muzikiem, parak tuvu - zud viss parsteiguma efekts.
19.11.2010 16:44
Ja ir jāizvēlas pirmā vai 18.rinda, kurai Jūs dotu priekšroku?
10.11.2010 19:33
Biju uz pirmizrādi, un man ļoooti patika! :)) Piekrītu Evii - arī man Dailes teātris ir mīļākais teātris, un patīk gandrīz viss, ko tas dara. Cenšos vismaz 1 - 2 reizes mēnesī apmeklēt kādu DT izrādi, jo patīk uzņemt tās aktieru sniegtās emocijas, un patīkamā atmosfēra liek justies kā mājās. :)
Runājot par "Cepli", lai gan Bērziņš nav manu iemīļotāko aktieru sarakstā, tomēr patika viņa Ceplis. Patīkami pārsteidza I.Ķuzule-Skrastiņa ar savu balsi. Ainā, kad viņa dziedāja parkā kopā ar Rešetinu, man caur ķermeni skrēja skudriņas. :) Vēlējos uz mirkli apturēt laiku un izbaudīt. Patika arī Rēzija - kā vienmēr izcila! Un viņas balss - skanīga un skaista, kaut gan šajās dziesmās viņa to tā līdz galam nevarēja izpaust..
Arī man patika aina ar Rešetina un Bērziņa tango - sasmīdināja. Uzslava arī Pļavniecei - pārliecinošs un patīkams tēlojums.
Mūzika skanīga un dziesmu teksti lipīgi, ironiski un trāpīgi. Un orķestris pastiprināja emocijas - baudāmi.
Joprojām smaidu par šo mūziklu, un labprāt iešu vēlreiz pēc kāda laika. :)
10.11.2010 10:10
DT ir man mīļākais teātris, man patīk gandrīz viss, kas tur notiek - izrādes, personības. "Ceplis" atbilstoši žanram bija ļoti interesants mūzikls. Kā vakar 100g kultūras teica viens no aktieriem - ikdienā cilvēks ar savu izvēli balso. Es turpināšu ar savu izvēli apmeklēt DT izrādes, balsot par DT, jo tās man sniedz enerģijas lādiņu.
10.11.2010 08:49
Ļoti patika! Papildvieta nebūt netraucē izaudīt šo izrādi! Neesmu attapīgā režisora domu/izrāžu zemtekstu šķetināšanā, taču šajā izrādē viss bija nepāprotams! Paldies!
10.11.2010 01:13
Biju pirmizrādē, un 100% piekrītu Arno Jundzes teiktajam!
09.11.2010 22:04
No Radzobes tas bija sagaidāms, jo nepiedos jau Bērziņam izteikumus par kritiķiem "Sestdienā". Taču šoreiz īsti vietā būtu teiciens - Suņi rej, karavāna iet tālāk.
Malači DT aktieri, mūzikas un režijas caurumus aizlāpa ar aktiermeistarību!
09.11.2010 18:50
Vai dieniņ, kas tad tas par amatu - teātra kritiķis. Šādu darbiņu drīkstētu tikai pensionēti labi režisori veikt. Citādi - paliek žēl žultainu cilvēku. Lai Rēzijai un Bērziņam vēl tikpat lielas lomas. Nu Dailes dziedošie aktieri, Jums atkal izdevās.
09.11.2010 18:46
Foršs latvisks mūzikls! Lai slikto teic skauģi un vīzdeguņi. Man patika. Viss kopā radīja iespaidu. Bija tā kā dzīvē , nebija liekulīgi.
09.11.2010 18:41
O-ho! Katrs te nācis ar savu iekšēju sajūtu. Esmu no pozitīvajiem cilvēciņiem, man ļoti patika! Aizgāju no izrādes ar labu garastāvokli! Manuprāt tas ir galvenais!
09.11.2010 18:30
Man patika. Vēlos izteikt atzinību režisoram. Domāju, ka mani nu jau nekas vairs īpaši nevar ne pārsteigt, ne sajūsmināt. Tiešām laba izrāde. Mūsu aktieriem gods un slava, spilgti. Danču meitenes un fona aktieri - super!
09.11.2010 09:11
Dārgā kritiķe pārspēj sevi neprofesionālu terminu lietošanā. Īsti emociju uzplūdi.Subjektīvisms. Lūdzu kritiķi turpināt mācīties kādos rakstīšanas kursos ārpus Latvijas robežām, jo šeit viņai stilu neiemācīties. Vai rī pārtraukt recenzēt teātri.
08.11.2010 20:15
Interesanti, ka daudzi piemin Pāvulu un filmu "Ceplis", salīdzina un jūsmo. Toreiz, kad Rolands Kalniņš gatavojās "Cepļa" uzņemšanai, daudzi teica: "Pāvuls? Nu, ko jūs... Kas viņš par Cepli! Jānis Osis - jā, tas bija Ceplis! Un Lidija Freimane - izcila Berta."
Ko es gribu teikt? Katrai paaudzei savs Ceplis. Un droši vien izrāde/filma arī katram sava. Un tas ir normāli.
08.11.2010 16:17
Tiešām PATIKA. Paldies!
08.11.2010 14:18
Ilgi nevarēju atrast īstos vārdus, lai pateiktu savas domas par šo izrādi. Izlasot Zetas komentāru.....jā, precīzi-aktieri mocās! Bet Andris Bērziņš bija varens un būs!
08.11.2010 12:50
Biju 5. uz pirmizrādi, jo vairāk domāju, jo vairāk saprotu, ka visā visumā vāji. Vienvārdsakot, Bērziņš beigās izglāba pasākumu, un pateicoties viņa lieliski nodziedātai tituldziesmai, pēc visai šķidriem un pieklājīgiem aplausiem, zāle gavilēja, paldies Meistaram:).
Man izrādi skatīties bija garlaicīgi, nebija dinamikas, likās, ka arī aktieri mocās...Tērpi, scenogrāfija un aktieri paši par sevi lieliski, bet viss kopā nekāds, laikam jau akmentiņš jāmet režisora dārziņā...
08.11.2010 08:41
Izrāde tiešām patika, mūzika šķita lipīga, vismaz es sevi otrā dienā pieķēru dungojam Cepļa meldiņus. Ļoti patika Cepļa dziesma, kurā viņā jūtas zaudētājs. Paldies, labi pavadīts vakars!
07.11.2010 23:58
Skaisti tērpi. Laba scenogrāfija. Diemžēl - man nebija emociju (es taču pēc tām biju atnākusi!) - nāca miegs. Starpbrīdī paskatījos - ne man vienai - tātad - kaut kāda vaina tomēr bija.

P.S. Varbūt "iespēlēsies"?
07.11.2010 22:13
Aktieri, kā vienmēr Dailē, visu izvelk. Kopumā patika. Filmu nemeklējiet, galu galā citi laiki.
07.11.2010 20:55
Pievienošos šoreiz tiem skatītājiem, kuriem izrāde nepatika. Mani arī neaizrāva ne "kāja-māja", ne režija, ne arī mūzika. Tik garlaicīgu izrādi, bez dinamisma, u.c. sen nebiju redzējis. Jutos tā it kā sēdētu mājās un skatītos neinteresantu TV pārraidi, kuru pie pirmās izde'vības būtu pārslēdzis uz citu kanālu.
A.Bērziņs un V.Liepiņš bija OK.
07.11.2010 19:55
Izrāde skatāma, bet mūzika tiešām ,,Pauliska", no Lūsēna gaidīju ko vairāk... Kā arī gribās teikt, ka izrāde nenes nekādu ,,mācību" vai ,,patriotismu", jo ilūzijas Latvijā ir mirušas ! Un jo spilgtāk to parādīja Solvita Ā boltiņa - pirmizrādē ierodoties ar 2 miesassargiem. Tas bija smieklīgi un tīri Latviski - diemžēl...
07.11.2010 19:28
Izrāde ļoti pat skatāma - Bērziņš lielisks un ļoti latvisks gabals. Daudz paralēles savilku ar mūsdienām un bij interesanti visādi skatuves risinājumi... Var būt ja būtu iespejams pārskatīt izrādi parādīt daiļdarba jēgu spilgtāk - ja ebūtu bijušas pirmzināšanas no citiem avotiem tā arī nesaprastu personāžu nozīmi. Varēja vairak izspelet kaut ko vairāk vēl... nobeigumā varēja teikt tos vārdus par Bagātību tad būtu tāds kā punkts trekns pielikts... Visumā jauks vakars sanāca.. esam apmierināti
07.11.2010 18:21
Izrāde man patika, bet biju vīlusies tieši aktieros
Bija tāda mazuma piegarša, biju gaidījusi ko vairāk!

07.11.2010 11:40
Ir interesanti citu viedokļi, bet šoreiz tie liek pievienot arī savu redzējumu -
- nav nekāda pamata salīdzināt izrādi ar citiem "Cepļiem", šis pavisam citāds uzvedums.
- ļoti patika Zirņa ironiskie un trāpīgie teksti.
- asprātīgā scenogrāfija un tērpi teicami papildināja tekstus.
- pirmoreiz nekaitināja politiskās "nokrāsas", parasti izvairos no šādām izrādēm.
Kopumā izrāde neviendabīga, epizožu summa.
Mūzika - pārāk "pauliska". Pārāk lietoju tāpēc, ka rakstījis cits mākslinieks.
Kopumā - jauks vakars, patiess prieks par labu humoru par mums pašiem.
07.11.2010 11:20
Komentāri super!
No nulles līdz simtam! :)))
Paldies, ieintriģējāt! Noteikti aiziešu!
07.11.2010 11:12
Sisei :))
Tevi pārsteidza snobiskie komentāri, ka izrāde bijusi banāla? Es atvainojos, varbūt Tava dzīve tiešām ir ir pilna ar banālo, kā Tu raksti savā komentā. Man gan tā neliekas .Un tāpēc no skatuves neiepriecina teksti, kas ir tik banāli. Un man ir žēl, ja aiz kājas-mājas, nieka-prieka, pāļiem, sviestiem, dabūšanas pa mici un visa cita nu nekādi nesajutu noskaņu, ko varbūt savā prāta līmenī sajuti Tu. Un es domāju komentos nevajag kādam uzspiest savu viedokli kā vienīgo un pareizo, bet vienkārši izteikt savas pardomas un viedokli par izrādi, nevis par komentāru.
07.11.2010 00:20
Arī es jutos vīlusies, varbūt gaidīju vairāk gan muzikālajā ziņā, gan aktieriskajā. Atmiņa,joprojām, filma ar Eduardu Pāvulu un Nacionālā teatra izrāde ar Uldi Dumpi.Lieliski cepļi. Arī Bērziņš ir lielisks Ceplis, tomēr nerbaudāmā mūzika noēd visu. Bērziņam par tēlojumu, cepuri nost!
Rēzija Kalniņa šovakar ne tuvu nestāvēja Helgas Dancbergas Berta, lai man protams, piedod cienījamās mākslinieces, mēs gaidījām no Rēzijas ko citu.
Ja cilvēks nezina sižetu tad šajā mūziklā viņš saredz tikai atsevišķus iznācienus un grūtības sagādā tā visa savilkšana vienotā sižetā.
Gribējās vairāk viegluma,humora, elegances, jo aktieru kompānija tiešam lieliska, tikai mūzika , teksts un režija bez elegances un viegluma.Jau ikdienā ēdam putru, atnākot uz teātri gribētos, ko smalkāku.
Bērziņš un Liepiņš brīnišķīgi! Kā vienmēr.
06.11.2010 23:58
Kopumā patika. Atsevišķi nummuri bija sevišķi labi - piem. Rešetina deja ar Bērziņu.Skaists un elegants arī vizuālais noformējums, tērpi. Nepatika vienīgi vulgārās tautumeitas. Bērziņš izcils! Ļoti patīkamu iespaidu atstāja Ērikas Eglijas tēlojums un balss, atceros viņu vēl kā kādreizējo Fabrikanti. Meitene ļoti ir augusi un nopietni strādājusi, malacis! Domāju, kādreiz būs Dailes teātra prīma! Neiesaku iet tiem, kas cer ieraudzīt kaut ko loti līdzīgu filmai Ceplis.
06.11.2010 23:28
Interesants ,mūsdienīgs skatījums uz tautā populāru tēlu.
06.11.2010 23:10
Izrāde atstāja labu kopiespaidu. Nebiju sajūsmā, bet arī nevīlos. Scenogrāfija bija lieliska, ļāva radīt mūziklam vajadzīgo dinamiku; mūzika neapžilbināja, taču jāatzīst, ka mūsdienās ir grūti izdomāt ko jaunu. Aktieri bija pārliecinoši gan tēlojumā, gan dziedājumā.
06.11.2010 23:05
Pirmizrāde arī man. Pirmo reizi teātrī iemigu. Paldies par iespēju.:)
06.11.2010 22:38
Otrreiz neietu, bet izrāde ir ļoti, ļoti laba!
Andris Bērziņš ir izcils, ļooooti muzikāls, superīgs un kolosāls. Tāds, kā dzīvē.
Scenogrāfija burvīga.
Mūzika laba. Meldiņi labi, lipīgi. Katram varonim savs vadmotīvs, kurš nesaprata, pats vainīgs. :(((
Žēl, ka leitim jātaisa izrāde par letiņiem. Ko gan viņš jēdz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

06.11.2010 21:48
Itkā mūzikls, tikai mūzika tāda garlaicīga un neizteiksmīga. Ko var prasīt no aktieriem? Labi vēl ka Andris Bērziņš centās šo stāstu savilkt kopā.
Gribējās sauleslēktu, bet dārga pelēcība vien sanāca.
06.11.2010 19:29
Kopumā izrāde ļoti patika! - biju uz pirmizrādi. Vislabākā aktierspēle - V.Liepiņš (lai arī nelielā lomā) un A.Bērziņš. Ne pārāk - I.Pļavniece, manuprāt Austras loma nav viņai. Lūsēna mūzika un Zirņa teksti - izcili!
Labākā pēdējā laika izrāde Dailes teātrī, domāju, tai būs ilgs skatuves mūžs. Novēlu, lai radošajai komandai veicas arī turpmāk!
06.11.2010 17:58
Pašironija, pašironija, tieši tas, kā tik ļoti mums latviešiem pietrūkst.
Kopumā labs gabals, lai gan mūzika vietām "pašķidra".
Bērziņš, Liepiņš, Rešetins, Rēzija ļoti patika. Arī Spanovskis.
06.11.2010 16:04
Dziesmuspēle Alunāna tradīcijā (tas droši vien būtu labāks žanra apzīmējums, nekā mūzikls) - savirknētas muzikālas bildes. Kupletista devums ļoti veiksmīgs, tieši ar viltīgi nevainīgo, saldo ironijas indi, kas ļauj palūkoties uz lietām no malas, jo nekas nav rakstīts ar pārgrieztām acīm un bezgaumīgu patosu. Komponists tomēr vietām ir ļāvies, manuprāt, maldīgam priekšstatam par patosa piedevas vai obligāta himniska hita nepieciešamību un arī vecmodīga roka inercei, kas man bija kā darvas karote medus mucā, salīdzinot ar daudzajām veiksmēm, kas lieliski iekļaujas latviskās teātra dziesmas tradīcijā (īpaši - ansambļi!). Varētu būt, ka komentāri, kas "Ceplim" pārmet teksta banalitāti, "māju-kāju", ir saistīti ar to, ka muzikālajos oriģināldarbos, kas iepriekš uzvesti gan Dailē, gan citos Latvijas teātros, ir bijis vairāk citu kāju, proti, pretenzijas uz "tautas pacilāšanu", visa tā "kājās celšanās mentalitāte", kur no joka līdz nopietni domātai himnai ir viens solis - un cilvēkiem, kam patīk tādas izjūtas, taisni tas mājā-kājā un gurķī-ķurķī iemiesotais vodeviļas humors ar savu konsekvenci krīt uz nerviem. Man, jāatzīstas, ir tieši pretēji. Es varu mierīgi iztikt bez kājās celšanās. Pašironijai piemīt cita veida skaistums, pat spēja izraisīt siltas jūtas - ja vien iet līdz galam un neraustās. Ja kaut ko te var pārmest, tad droši vien režisora stīvumu, netaisot izrādi groteskāk un brīvāk. Tāpēc jau Liepiņa Osītis tik patīkami izcēlās, ka viņam bija dotas lielākas iespējas. Man patiešām patika Andra Bērziņa varonis, kāds nu tur pozitīvais, bet ļoti cilvēcīgs un vienlaikus tipisks. Kas attiecas uz sadzirdamību un saprotamību, sižetā nebija ko nesaprast, un vienīgi par fināla kopdziesmu varu teikt, ka ne gluži sapratu vārdus. Bet es jau arī vispār nevaru ciest tās himniskās noslēguma dziesmas, tās man vienmēr visās izrādēs ir maitājušas iespaidu... :-) Subjektīvi vissmieklīgākā vieta izrādījās tīri vizuāla - kad visā tajā "Lido" daiļumā kā pilnīgs izsmiekls nokrīt sarkanā, spīdīgā drapērija, ar pirkstu norādīdama uz to, ka nekad nevienu elles vai izvirtības ainu, nevienu pavedēju vai bārdāmu, nevienu grēku latviešu teātris nav varējis un nevar uztaisīt bez šīs sasodītās sarkanās krāsas un stulbas gorīšanās sarkanās kleitās un melnās zeķēs, tad es atļaujos to uztvert kā pašironiju un man nāk smiekli, lai gan - aizdomīgi ilgi tā drapērija tomēr tur palika karājamies...
06.11.2010 15:40
Ekvivalenti lielajam darbam, kas izrādē ieguldīts arī rezultāts nav tik peļams.. Atsevišķu aktieru talants nespēj atstāt vienaldzīgu. Īpaši gribas uzslavēt Pļavnieci, Spanovski, Rešetinu, Ķuzuli un Rubuli.
Tomēr pēc izrādes paliek tāda nepabeigtības sajūta. Nav tādas piepildītības un emociju pārbagātības kā tik ilgi rādītajā Tobāgo vai Vestsaidas stāstā.
Pietrūkst galvenās stīgas, kas vītos izrādei cauri un kulminācijas beigās. Lietuviešu režisors ir lieliski parādījis latvieša patieso dabu, bet ļoti pietrūkst tā latviskā patiesuma un dramatisma, ko īstens latvietis spētu uzburt.
06.11.2010 13:47
Mani pārsteidz tie snobiskie komentāri, ka izrāde bijusi banāla. Es atvainojos - visa mūsu dzīve ir pilna ar banālo. Un tad, kad viens cilvēks ņem un uzraksta tekstu, kas pilns ar ikdienas valodā izmantotajiem vārdiem, tad pēkšņi no skatuves tas izklausās banāli? Žel, ja aiz kājas-mājas, nieka-prieka, pāļiem, sviestiem, dabūšanas pa mici un visa cita nevar sadzirdēt zemtekstu un sajust noskaņu.
Es katrā ziņā biju sajūsmā, pavadīju burvīgas divarpus stundas, nebeidzu smaidīt un priecāties. Piekrītu tiem, kuri saka, ka Rēzijas sniegums bija vājš.
Bet par mūziku gan kritizētājiem nepriekrītu - viegla, lipīga, mūzikla formātam atbilstoša mūzika.
06.11.2010 12:57
Iespējams, ka iespaids būtu labāks, ka autori spētu izteiksmīgāk akcentēt, kāda ir šīs izrādes pamatjēga. Tā kautkā nenolasījās. Daudz veiksmīgu vietu, pārsteidzošu knifu (aktierisku, scenogrāfisku, tekstuālu), bet trūka pamatpavediena. Viss kautkur aizplūda.
06.11.2010 09:49
Biju uz pirmizrādi. Vīlos. Nepatika mūzika. Sevišķi Bertas lomai tā bija tik vienveidīga- tāda gaudena.Kaitināja dziesmu tekstu nabadzība:kā lētā šovā :( jau iepriekš varēja paredzēt četrindes nākošos vārdus - ja māja, tad kāja, ja zinu, tad minu, ja prieks, tad nieks. Piekrītu iepriekš rakstītajam - aktieri, kas šo nebaudāmo gabalu vēlēdamies padarīt kaut cik labāku , ieguldījuši milzu darbu. Nu par Bertu ( Rēzija Kalniņa) - mjā, viņai arī laikam bija skumji - pēc obligātās paklanīšanās viņa pazuda no skatuves, kaut citi vēl turpināja klanīties un izbaudīt aplausus:((
06.11.2010 01:37
Labak butu ierakstijusi dziesmas, lai skan fona, nevis mokas aktieri. Pat nevar salidzinat ar St.Peterburgas teatra viesizradem, kur speleja Serburas lietussargus. Par aktierim - vadosie speleja pasi sevi. Ripo no vienas izrades - uz otro. Tadas idejas, kas butu musdienas aktuala, ari nedzirdeju. Varbut si sezona sakas un turpinasies ar tadam izradem, kur katrs var ko pielikt, gan Aijai, gan Ceplim..
06.11.2010 01:28
Smalks humors, lieliski aktieri! Ja būs iespēja, iešu vēl!
05.11.2010 23:58
Paldies, mums ar vīru ļoti patika.
05.11.2010 23:50
Tādtad, izrādes ''Ceplis'' man patika, bija ļoti muzikāla (nu tādēļ jau tas ir mūzikls. :) ) izrāde. Izrādē varēja gan pasmieties, gan arī viegli ieklausīties, par ko tad izrādē īsti tiek runāts. :) ieteiktu aiziet. :)
05.11.2010 23:38
Nepatika un galvenokārt mūzikas dēļ.
05.11.2010 23:23
Kā vienmēr izcila,kaut arī otrā plāna lomā, mūsu latviešu Džūlija Endrjūsa-Olga Dreģe!
05.11.2010 22:32
Patika aktieru darbs. Bērziņš labs, bet Valdis Liepiņš izcils. Apbrīnoju viņa stila izjūtu, humora precizitāti.
Patika dziesmu teksti, dekorācijas un kostīmu ironiskums.
.Otrajā cēlienā šķiet vietumis režisoram nav bijušas idejas skatuviskajam risinājumam.
Nepatika mūzika
05.11.2010 17:59
Nu es arī tomēr vīlos, biju gaidījusi ko labāku. Manuprāt pietrūka tutildziesmas, ko dziedātu Ceplis- tāda kā izrādes vizītkarte. Un tie beigu vārdi par varenību arī pietrūka, bet scenogrāfija man loooti patika!
Un vel- tie (varbūt jaunākā paaudze), kas nezin sižetu vai pirms tam neizlasa anotāciju, būtu grūti saprast galveno izrādes domu.
05.11.2010 15:57
Lieliska, krāšņa izrāde. Negribēju gandrīz iet, bet rezultātā tīri labi patika.
05.11.2010 15:32
vien iznācis beigās, pie tam ļooooooti dārgs, nabaga aktieri, tie jau nav vainīgi
05.11.2010 09:48
scenogrāfija - aina atbrauc un aizbrauc, skatuve visu laiku vaļā,
Bērziņš kā Ceplis ir Bērziņš, nav ne Dumpja elegances,nemaz nerunājot par Osi, ko gan atceros no padsmitnieces gadiem, bet palicis atmiņā, kā cilvēks no "citas pasaules", ko tobrīd apkārt neredzēju,
apbrīnoju I.Vazdikas dziedājumu, balss plūda, atšķrībā no dažām jaunajām...
sēdēju 5. rindā, jābrīdina par smēkēšanu, ļoti, ļoti
dziesmu teksti banāli, tomēr šis tas aizķeras - Ceplis ; pirmais uzzin, kuru kāju cels pār šķēpu likteņzirgs un beigās, ko visiem vēlu: kādi mēs būtu, ja jaunības sapņus mēs ņemtu par ķīlu:))
kopumā - tādi bijām, tādi esam, no režisora nekādas savas pievienotās vērtības
05.11.2010 09:22
Domāju, ka latviešu tautas mīlestība pret teātri ir bezgalīga... Man vienkārši žēl aktieru, kas šajā nebaudāmajā gabalā ieguldījuši lielu darbu.
Šoks par mūziku, pliekanos un primitīvos dziesmu tekstus bija kauns klausīties. Nez, vai tagad pirms izrādes palaišanas "Tautās" tiešām nenotiek nekāda iekšēja izvērtēšana? Primit'vi,primitīvi un velreiz primitīvi...
05.11.2010 09:13
Jā, man arī kkas tā kā bikucīt pietrūka..režisoriski man likās laba, daudzi mazi knifiņi, bet..manuprāt 1.daļā mūzika bija nekāda..es ļoti atvainojos komponistasm par šādu apgalvojumu, bet krāsainības pietrūka..
visā izrādē itkā Ceplis galvenais bet no viņa ne viena tāda īsta hīta nebija, iespējams ka tādēļ ka Bērziņš tomēr nevarētu tādu nodziedāt, jo nu nav viņš tomēr ar dziedamo balsi kā Skrastiņš vai Robežnieks..
bet nu jā..kkā pietrūka..mani laikam tā mūzika tik ļoti neuzrunāja..otrā daļa jau gan muzikālajā ziņā bija krāsaināka..beigas ar Cepļa dziesmu saplūda kopā ar izrādi un bija nu taa..pazuda..bet pati pēdējā dziesma gan laba..
Sēdēju 7.reindā un vārdus sapratu dziesmām ļoti labi, varbūt reizēm Bērziņa teksti pazuda..
05.11.2010 09:12
Tikai pateicoties Andrim Bērziņam izrāde ir baudāma.Pilnīgi garām mūzika,pirmā daļa bez jebkāda spožumiņa.
05.11.2010 04:25
Biju.......uz pirmizrādi.
* fantastiskas gaismas un dekorāciojas-patiešām cepure nost scenogrāfam - milzu darbs ieguldīts!!!!* gaidīju beigās slavenos vārdus par varenību, bet tā arī nesagaidīju-žēl-pazuda jēga.....vīlos
* orķestris spēlēja pa skaļu, sēdēju 20 rindā un prakstiski vārdus nesadzirdēju-dzirdēju muzikantus-dziedātājs otrā plānā:((((((
* nevaru teikt, ka nepatika, bet sajūsmā nēesmu-kaut kas pietrūka....vieniigi norakstu uz savu neizdevušos vioetu zālē-papildvietu, kastraucēja izbaudīt iecerēto.

bet visnotaļ paldies patr izrādi.
04.11.2010 23:37
Kā izrāde tā bija laba,bet kā mūzikls jau baudāmāka!
Protams,ka beigās pietrūka ar patosu izteikto vārdu par varenību,kuri tika steigā izdziedāti!
Bet jauniešiem laikam patiks,jo mūsdienīgo stila "mežģīņu"un "caku" bija daudz!!
Viena pati smēķēšana jau bija ko (ne)vērta!
Bet A.Bērziņš kā parasti bija un BŪS vareni izcils!
04.11.2010 23:27
Kaut kā vīlos, beigas nekādas :(
04.11.2010 22:59
Superīgs Mūzikls, man ļoti patika. Vakars uz pozitīvas nots pavadīts. Paldies :)