Reiņa Sējāna un Elzas Leimanes kopdarbs “Vārna” rudenī būs baudāms Dailes teātrī

Mūziķa un komponista Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta vadošās solistes un horeogrāfes Elzas Leimanes kopdarbs “Vārna” ar simfonisku vērienu izskanēs Dailes teātrī šī gada 8. un 9. novembrī.

“Vārna. Lidojums vienā cēlienā” ir stāsts par cilvēku - ne par vārnu - par cilvēka iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu. Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns, šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi.

“Vārna” dienasgaismu piedzīvoja 2016. gadā Latvijas nacionālajā operā un baletā, un pagājušā gada vasarā ar grandiozu vērienu tā viesojās koncertzālē “Lielais Dzintars” Liepājā.

Elza Leimane: “Mūsu “Vārna” savā ziņā ik reizi mainās. Tā pielāgojas un iedvesmojas no uzstāšanās vietas. Tamdēļ ar priekpilnu nepacietību gaidām “Vārnas” lidojumu Dailes teātra skanīgajā plašumā.”

Pērn izdotais Reiņa Sējāna albums “Vārna”, kurā apkopoti visi izrādes skaņdarbi un kura ierakstā piedalījās “Liepājas Simfoniskais orķestris”, saņēma “Zelta Mikrofons” apbalvojumu kā gada labākais "Starpžanru un instrumentālās mūzikas albums".

Reinis Sējāns: “Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu, jo, lai arī “Vārna” ir dzimusi jau 2016. gadā, tik krāšņu lidojumu tā nebūs piedzīvojusi nekad. Brīnišķīgā Dailes teātra skatuve ar savu vēsturi un noslēpumainību, Sinfonietta Rīga ar krāšņo skanējumu, Elza un četri vadošie baleta solisti ir tik jaudīga komanda, par kādu es vienmēr esmu sapņojis. “Vārnu” vēl joprojām uzskatu par savas dzīves nozīmīgāko darbu, jo tā man ir ne tikai palīdzējusi tikt cauri grūtībām, bet turpina rādīt ceļu arī šodien.”.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem