Dailes teātra Mazās zāles izrādes skatāmas “Tabakas fabrikā”

Kamēr norit Dailes teātra Mazās zāles pārbūve, Mazās zāles iestudējumi būs skatāmi “Tabakas fabrikā”. Kā pirmās “Tabakas fabrikā” būs skatāmas skatītāju pieprasītās monizrādes – Dārtas Danevičas “Zēni nav meitenes” 20. augustā un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas “Visas viņas” 31. augustā.

“Tabakas fabrikas” izražu repertuārs skatāms ŠEIT. Biļetes uz augusta un septembra izrādēm pieejamas no 16.07.2024. plkst. 12.00. Dailes teātra abonementu īpašniekiem jau no 15.07.2024. plkst. 12.00.

Jau 28. augustā “Tabakas fabrikā” notiks Jura Joneļa iestudētā koncertuzveduma “Kodiens” pirmizrāde. Tas ir stāsts par Čārlzu Bukovski – rakstnieku, kurš uz sava kapa lika uzrakstīt “Nemēģini”. Čārlzs Bukovskis un viņa “Kodiens” liek apsvērt – varbūt mēs savās dzīvēs pārāk daudz cenšamies un par maz dzīvojam. Koncertizrādē piedalās muzikālā apvienība “Uzvaras bulvāris”. Lomās būs redzams aktieru pāris Ērika Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis, kā arī aktieris Juris Bartkevičs.

Nākamā pirmizrāde “Tabakas fabrikā” notiks septembrī. Diāna Kaijaka iestudē dramaturģes Lūsijas Preblas lugu “Efekts”. Britu dramaturģe un seriāla “Pēctecība” (kanālā HBO) autore Lūsija Prebla (Lucy Preble) ir saņēmusi trīs “Emmy” balvas un trīs Olivjē balvas par labāko dramaturģiju (tai skaitā par lugu “Efekts”). Viņas luga “Efekts” piedāvā eksperimentu – kas notiktu, ja zāles, kuras mūs padara laimīgus, vienlaikus mūs arī padarītu atvērtus mīlestībai? Izrādei iecerēti divi aktieru sastāvi. Lomās: Andris Bulis, Dārta Daneviča, Marta Lovisa un Toms Veličko, Kristīne Nevarauska, Imants Strads, Meinards Liepiņš un Anete Krasovska. 

Šajā pavasarī teātrī tika uzsākta Mazās zāles pārbūve. Paredzams, ka pārbūve ilgs aptuveni gadu.

Pārbūves projekts paredz darbus vairākos virzienos, proti, pazemināt esošās Mazās zāles grīdu, lai panāktu labāku skatuves redzamību, ievērojami palielināt skatītāju ietilpību zālē, iegūstot divu līmeņu telpu ar balkonu, kā arī paaugstināt skatuves telpu, ļaujot režisoriem un aktieriem izmantot Mazo zāli kā pilnvērtīgu moderna teātra sastāvdaļu. Telpu pārbūves redzējums ir ļāvis domāt arī par jaunu un plašu mēģinājumu zāli. Esošās, neērtās un padomju laikā būvētās 3. un 4. stāva mēģinājumu telpas tiks apvienotas vienā plašā un mūsdienīgā spēles laukumā jeb “black-box” zālē, kur varētu notikt arī mazākas formas izrādes. 

Dailes teātris uz jauno, pēc arhitektes Martas Staņas projekta būvēto ēku pārcēlās 1977. gadā. Esošā Mazā zāle sākotnēji bija paredzēta tikai teātra mēģinājumiem, kā arī kongresiem un atpūtas telpām LPSR vadības nomenklatūrai. Šīs telpas ir gan morāli, gan fiziski nolietotas un to pilnvērtīgai izmantošanai ir nepieciešama mūsdienu teātra auditorijai un teātra darbībai atbilstoša pārbūve un remontdarbi.

Pārbūves meta projekta autori ir arhitektu birojs “Sudraba Arhitektūra”. Mazās zāles pārbūves darbus veic SIA “Pillar Contractor”.

Dailes teātra patrons “Rietumu Banka” – kvalitāte nekad nav nejaušība.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem