Dailes teātra “Kodiens” pirmizrāde Tabakas fabrikā

Kamēr teātrī notiek Mazās zāles pārbūve, tās izrādes tiek spēlētas Tabakas fabrikā, un jau šodien, 28. augustā, skatītāji ir aicināti uz koncertizrādes “Kodiens” pirmizrādi (Matīsa Gricmaņa oriģināldramaturģija, režisors – Juris Jonelis).

“Kodiens” ir stāsts par pasaulslavenā rakstnieka Čārlza Bukovska dzīvi laikā, kad neviens vēl nezināja, ka šis svešinieks, viņa bohēmiskais dzīvesveids un bezrūpība uzrunās pūļus, viņa dzejas lasījumi kļūs par “must-see” notikumiem, viņa scenārijus Holivuda, kura neko par viņu vēl nezina, pārvērtīs lielbudžeta filmās. Izrādi caurvij Bukovska dzeja, bohēmiska nekaunība, sievietes un citas vājības, kurām dzejnieks ļāvās sūrās uzdzīves ritmos. Iestudējumu papildina muzikālā apvienība “Uzvaras bulvāris”, kas pazīstama ar bagātīgām un neparastām skaņu kombinācijām, apspēlējot dzīves baudu nekaunīgo dabu. “Kodienā” viņi pievienosies ar skaņdarbiem no saviem albumiem “Pritonā” un “Brīvdiena”. Lomās – aktieru pāris Ērika Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis un Juris Bartkevičs. 

Čārlza Bukovska lomu šajā izrādē atveido visi iesaistītie – gan aktieri, gan mūziķi, un savā ziņā pat scenogrāfija un kostīmi. 

Kāds vāciešu izcelsmes vīrietis klabina rakstāmmašīnu. Viņa mutes kaktiņā kūp cigarete. Viņam priekšā nolikta viskija glāze. Viņš no rīta dosies uz pasta nodaļu, bet kolēģi pat nav pamanījuši viņa eksistenci. Viņa sievietes aizlaižas, pirms viņš ir paspējis pamosties. Viņa mati jau ir sirmi, bet viņš turpina rakstīt – bez cerībām uz atzinību. Stāsts ir par bāriem, kur greizsirdīgi vīrieši cīnās par sieviešu uzmanību, par vientuļniekiem, kuri pat nāves briesmu priekšā uzspļauj savam liktenim. Čārlzs Bukovskis un viņa “Kodiens” liek apsvērt – varbūt mēs savās dzīvēs pārāk daudz cenšamies un par maz dzīvojam.

Režisors – Juris Jonelis; dramaturgs – Matīss Gricmanis; scenogrāfe – Austra Sniķere; kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa; muzikālais vadītājs – Juris Vaivods; gaismu mākslinieks – Reinis Zalte.

Dailes teātra patrons “Rietumu Banka” – kvalitāte nekad nav nejaušība.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem