Dailes teātris uzrunā mecenātus studentu atbalstam

Oktobrī studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) tālākizglītības programmā “Dramatiskā teātra aktieris ar muzikālo izglītību” uzsāk 17 klausītāji. Lai veicinātu šāda kursa izveidi, Dailes teātris aicināja uzņēmumus atbalstīt studiju programmu.

Uz teātra aicinājumu atsaucās viens no Latvijas vadošajiem koksnes nozares uzņēmumiem Stiga RM, kura finansiālais atbalsts ir palīdzējis īstenot šo apjomīgo kursa programmu. Tagad Dailes teātris turpina uzrunāt Latvijas uzņēmējus un mecenātus, kas vēlētos sniegt savu ieguldījumu un atbalstīt jauno Latvijas talantu studijas šajā programmā.

Katra studenta mācību izmaksas gadā pārsniedz 5000 eiro. Papildus studiju pamatizmaksām ļoti vērtīgs ir arī finansējums fakultatīvajiem kursiem, ārvalstu lektoru un pasniedzēju piesaistei, studentu prakses braucieniem un citām izglītības programmā iekļautajām aktivitātēm.

Dailes teātris ir nācis klajā ar iniciatīvu un aicina reģionālos uzņēmējus kļūt par mecenātiem un segt viena sava reģiona studenta izglītības izmaksas visa gada garumā. Pirmais šim aicinājumam atsaucies Cēsu uzņēmējs Juris Kozlovskis, kas vada būvniecības nozarē strādājošu uzņēmumu Wolf System SIA.

Wolf System SIA un Juris Kozlovskis atbalstu sniegs savai novadniecei Justīnei Skutānei, noticot jaunietes talantam un sedzot visas studiju gada izmaksas.

Juris Kozlovskis: “Atbalstīšanas pieredze man personīgi jau ir – es atbalstīju arī “Vītolu fonda” studentus. Esmu gandarīts, redzot, ka no cilvēka nu ir iznācis krietns, labs cilvēks, speciālists ar labu karjeru. Šis atbalsts nav ar saistībām kļūt par manu darba ņēmēju vai kā citādi sadarboties. Mūsu dzīve nesastāv tikai no darbošanās ražošanā un no darba. Mūsu dzīvi kopumā vērtē pēc tās kvalitātes; un dzīves kvalitāte sastāv arī no kultūras un mākslas, no iespējām tajā piedalīties, līdzdarboties. Un mums, uzņēmējiem, ir iespēja arī to finansēt. Es nevaru iedomāties ne sevi, ne savu ģimeni, ne līdzcilvēkus bez savām vērtībām kultūrā un mākslā. Savā domāšanā un izvēlēs mēs esam ļoti patstāvīgi, un tur, kur mēs redzam norises, kas ietekmē ne tikai mūsu, bet daudzu citu cilvēku dzīves kvalitāti, mēs mēģinām atbalstīt. Jaunajai studentei es novēlu novērtēt šo iespēju iegūt kvalitatīvu izglītību – es saprotu, ka programma tiks papildināta ar praktizējošiem pasniedzējiem, tostarp ārvalstu pasniedzējiem. Un es novēlu apzināties, ka tu pats vienmēr kādu vari atbalstīt. Mēs katrs varam kādu atbalstīt, bet gribai to darīt ir jākļūst par tādu kā izpratnes parametru.”

Līdzīgi atbalstīt sava novada studentus ir aicināti arī citi iespējamie mecenāti Latvijas reģionos.

Dailes teātra direktors Juris Žagars: “Mēs ticam, ka ieinteresēti mecenāti un kultūras procesu atbalstītāji var nākt arī no Latvijas reģioniem, no spēcīgu, lepnu un pašpietiekamu pašmāju uzņēmēju vidus. Ceram uz sadarbību.”

Jaunie aktieru kursa klausītāji pārstāv Rīgu, Liepāju, Jūrmalu, Mārupes novadu, Ropažu novadu, Balvu novadu, Cēsu novadu, Līvānu novadu, Aizkraukles novadu un Ogres novadu.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem