Dailes teātris sezonu noslēdz ar koncertuzvedumu “DAILES SVIESTS”

Dailes teātris sezonu noslēgs ar nu jau tradicionālo, šoreiz – “konsolidētās”, sezonas noslēguma koncertu “DAILES SVIESTS”. Iestudējuma pirmizrāde notiks šodien, 9. jūnijā. Šī gada koncertuzvedums būs izklaidējoši teātra svētki gan ar specefektiem un tehniskiem šova elementiem pirmajā daļā, gan ar nopietnāku otro daļu, kur skanēs dziesmas ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša vārdiem. 

Sešos īpašos vakaros no Lielās zāles skatuves Dailes teātra aktieri kopā ar mūziķiem atskatīsies uz pagājušās sezonas spilgtākajiem notikumiem gan teātrī, gan ārpus tā. Pirmajā daļā kopā ar Dailes teātra skatītājiem aktieri iesmaidīs par to, kas piedzīvots šajā “vispārējās konsolidācijas sezonā”, bet koncerta otrajā daļā ļausies nedaudz apcerīgākai noskaņai. Uz skatuves – Dailes teātra aktieri, brīnišķīgas dziesmas un lieliski mūziķi. Otrajā daļā parādīsim, ka teātra brīnums var notikt arī “konsolidēta šova” formātā, ja vien pa rokai ir izcila mūzika, teksti un aktieri.

Kā stāsta izrādes veidotāji – režisors Gints Andžāns un dramaturgs Artūrs Dīcis – visam pāri arvien būs pamatoti optimistisks un iedvesmojošs stāsts par sezonu, kurā sirmus matus vairs nenesa vecums, bet apkures un elektrības rēķini. Degvielas izmaksas aizsāka staigātprieka renesansi. Cenas rāvās debesīs kā izbiedētu kaiju bars, un mākslīgais intelekts pierādīja, ka drīz rakstīs labāk par Blaumani. Koncertuzvedumā tiks žilbinoši demonstrētas arī mūsdienu skatuves digitālās tehnoloģijas – tas būs iespējams, pateicoties izrādes koncerta inovāciju partnerim “LMT” un tā tehnoloģiju meistariem.

Dailes teātra muzikālais vadītājs Juris Vaivods koncertuzvedumam piemeklējis atbilstošākos skaņdarbus. Dailes teātra aktieri muzicēs kopā ar jaunajiem un daudzsološajiem talantiem no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas, kā arī būs dzirdama Dailes teātra tehnisko darbinieku apvienība “Gunārs Placēns Sound Design”. Koncertuzvedumā piedalīsies grupa “Cover Band” un Pēteris Narubins ar, vārdu tiešā nozīmē, muzikāliem pārsteigumiem.

“DAILES SVIESTU” kopā ar skatītājiem sirsnīgos svētkos sakuls iemīļoti aktieri – Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Milēna Miškēviča, Kristīne Nevarauska, Gints Andžāns, Artis Robežnieks, Klāvs Kristaps Košins, Niklāvs Kurpnieks, Aldis Siliņš, Lauris Subatnieks, Toms Veličko, Andris Bulis.

Koncertuzveduma režisors – Gints Andžāns, dramaturgs – Artūrs Dīcis, muzikālais vadītājs – Juris Vaivods, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, horeogrāfe – Liene Grava, vokālās pedagoģes – Ilze Dzenīte un Ieva Kerēvica, gaismu mākslinieks – Jevgēnijs Gansburgs (Evgeny Ganzburg), video mākslinieki – Artūrs Gruzdiņš un Klāvs Skrastiņš, mākslīgā intelekta asistents – Artis Krilovs.

Marioneti kustinās Mārtiņš Gailis, lidojumus nodrošinās SIA ''OUTDOORS" un Indulis Sverns, specefekti – SIA ''International Fireworks Design'' un Kalvis Kalniņš, dronu piloti – Oskars Raudiņš un Artūrs Haritonovs.

Izrādes inovāciju partneris – “Latvijas Mobilais Telefons”.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem