Dailes teātris ar “Stiga RM” finansiālu atbalstu un sadarbībā ar Mūzikas akadēmiju uzņems jaunu aktieru kursu

Dailes teātris sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) gatavojas izsludināt uzņemšanu aktieru kursā ar mūzikas izglītības specializāciju. Kā atbalstītāju šādai studiju programmai Dailes teātris ir piesaistījis vienu no Latvijas vadošajiem koksnes nozares uzņēmumiem “Stiga RM”. Kā pašmāju uzņēmums un Latvijas patriotu komanda viņi ar lielu gandarījumu ir piekrituši atbalstīt Dailes teātra jauno aktieru studiju un attiecīgi Latvijas kultūras attīstību.

Paredzēts, ka pirmos divus mācību gadus kurss studēs pēc īpaši sagatavotas tālākapmācības programmas, kas, sākot ar trešo gadu, pāries akreditētā valsts programmā, iekļaujot tajā jau nostudētos pirmos divus gadus. Pārejas posms nepieciešams, lai šādu specifiski sagatavotu jaunu programmu aktieriem varētu sertificēt atbilstoši valsts izglītības sistēmai. Dailes teātra un JVLMA izveidotā aktieru kursa absolventiem nebūs pienākums strādāt tieši Dailes teātrī, un jaunie aktieri paši varēs brīvi izvēlēties savu turpmāko darba vietu. Paredzēts, ka pieteikšanās uz jauno studiju programmu sāksies augustā.

Tāpat, pateicoties “Stiga RM” līdzfinansējumam un atbalstam, tiek uzsākta arī Lielās zāles skatuves grīdas pakāpeniska nomaiņa. Tagadējā skatuves grīda savu mūžu ir godam nokalpojusi – vairāku desmitu gadu laikā uz tās tapusi Dailes teātra vēsture. 

“Skatuves dēļi ir kas vairāk nekā koks. Tie gadu laikā ir burtiski piesūkušies ar aktieru atstātajām emocijām un izrāžu enerģiju, un to nomaiņai ir arī simboliska nozīme. Mūsu jaunajai skatuvei būs vajadzīgs visaugstākās kvalitātes Latvijas koks, un ir lieliski, ka Latvijā ir spēcīgs pašmāju uzņēmums “Stiga RM”, kas izvēlējies atbalstīt mūs ar tik būtisku ieguldījumu. Un ne tikai materiālu ieguldījumu skatuves nomaiņā, bet arī finansiālu ieguldījumu Latvijas teātra nākotnē, domājot par jauno Dailes aktieru kursu. Teātrim šis ir liels notikums,” saka Dailes teātra direktors Juris Žagars.

“Stiga RM” sadarbības un atbalsta projektu koordinatore Anna Ramoliņa: “Latvijas kultūrai ir svarīga loma nacionālās identitātes, piederības sajūtas un saliedētības stiprināšanā, tāpēc “Stiga RM” ar lielu gandarījumu atbalsta Dailes teātri. Esam priecīgi, ka varam sniegt savu pienesumu jaunu Latvijas talantu izglītībā. Koksne iegūst pievienoto vērtību tad, kad to apstrādā, pievieno tai zināšanas un tehnoloģiju sniegtās iespējas, radot vērtīgu materiālu. Tieši tāpēc “Stiga RM” sauklis ir “Gudri izmantota koksne”. Gudra pieeja un zināšanas vairo vērtību – arī aktieriem ceļā uz īsto meistarību neiztikt bez zināšanu pārņemšanas, “apstrādājot” savu iedzimto talantu. Šoreiz mēs esam gandarīti atbalstīt Dailes teātra ieceri jauno aktieru prasmes papildināt ar īpašu muzikālās izglītības “pievienoto vērtību”. Tāpat ticam, ka teātra atjaunotā skatuve piedzīvos vēl spožākus teātra panākumus, nekā Dailei jau ir patlaban.”

Tukuma uzņēmums “Stiga RM” ir viens no Latvijas vadošajiem koksnes nozares uzņēmumiem ar teju 20 gadu vēsturi. Uzņēmums “Stiga RM” Latvijā iegūto koksni pārstrādā produktos ar augstu pievienoto vērtību un rada mūsdienīgus, ilgtspējīgus un vērtīgus materiālus. “Stiga RM” ražotnē Kuldīgā tiek ražots bērza saplāksnis, savukārt Tukumā top jauna koksnes ēveļskaidu akustisko plātņu (WWCB) ražotne. Savos īpašumos vairāk nekā 10 100 hektāru platībā uzņēmums veic pilnu meža apsaimniekošanas ciklu, balstoties uz ilgtspējīgas mežu apsaimniekošanas principiem. Tāpat uzņēmums nodrošina apaļkoku pārvadājumus ar lielāko kokvedēju autoparku Baltijas un Skandināvijas valstīs.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem