Lielajā zālē sadarbībā ar vienu no Londonas Vestendas teātriem tapusi īsta angļu komēdija

Dailē top angļu komēdija “The Play That Goes Wrong”, kas teārī tiek veidota kā Londonas  “Mischief Theatre” oriģinālizrādes replika. “The Play That Goes Wrong” Latvijas pirmizrāde plānota 2022. gada 26. janvārī un latviski būs pazīstama kā “Izrāde, kas saiet sviestā”.

Oriģinālā versijā izrāde ir kritiķu novērtēta ar prestižo Lorensa Olivjē teātra balvu, 2015. gadā tā kļuva par labāko jauno komēdiju Anglijā. Tā līdz šim izrādīta jau vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tostarp guvusi panākumus Brodvejā.

Pie “Mischief Theatre” replikas iestudēšanas kopā ar Dailes teātra aktieriem un tehnisko komandu šobrīd strādā režisore Eimija Mērčanta (Amy Marchant), kurai ir pieredze līdzīgu starptautisku Vestendas teātra projektu īstenošanā. 

Ir paredzēts, ka iestudējums būs tieša angļu oriģinālās izrādes versija ar vienu atšķirību-  latviešu aktieriem un latviešu valodā. Līdz ar to šī būs lieliska iespēja vienu no pieprasītākajām šī brīža komēdijām Londonā redzēt uz Latvijas teātra skatuves.

Replikas iegāde paredz ne vien angļu režisores iesaisti izrādes tapšanā, bet arī dekorāciju, kostīmu un triku iespējami precīzu kopiju.

Henrija Luisa, Džonatana Sēra un Henrija Šīlda darbs “The Play That Goes Wrong” stāsta par kāda provinces drāmas pulciņa iestudējuma “Slepkavība Haveršamas muižā” pirmizrādi, kuras laikā greizi noiet pilnībā viss – rekvizīti neturas pie sienām, aktieri aizmirst tekstu un iebrūk skatuves grīda. Par spīti force majeure apstākļiem, drāmas pulciņa entuziasti apņēmušies izrādi nospēlēt līdz galam, arī tad, ja mērķa vārdā nāksies iet pāri līķiem.

Šīs pašas lugas pagājušā gada iestudējums “Totāla izgāšanās” no repertuāra ir noņemta. Skatītājiem piedāvājam noskatīties jauno iestudējumu “Izrāde, kas saiet sviestā” vai arī saņemt naudas atmaksu par iegādātajām biļetēm. Ar iegādāto biļešu īpašniekiem teātris sazināsies individuāli.   

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem