Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Beta Prauliņa 24.11.2023 21:59
Aizraujoši, kā jauns cilvēks beidzot uzdod šos jautājums un izpauž savas un visas tautas gadu desmitiem turētās sāpes. Fantastiski izspēlēta pāreja uz pagātni un katra pētnieka kaismīgais monoteiskais atbalsts.
Dailes teātris 16.03.2023 10:32
(No Twitter) Una Griskevica @UnaNeo (15.03.2023.)
Beidzot esmu tikusi noskatīties "Kur pazuda valsts"
@daile_lv. Absolūti izcili, un būtu jāredz ikvienam! Īpaši tiem skolasbērniem, kuriem, kā saprotu, Latvijas vēsturi vairs nemāca (jeb māca nosacīti)... Un Ceru, ka šī izrāde dabūs kādu Spēlmaņu nakts balvu.
Dailes teātris 06.02.2023 10:46
(No Facebook) Ginta Biseniece (04.02.2023.)
Vakar bijām ar vīru izrādē Dailē "Kur pazuda valsts". Es gribētu, ka ikviena par Latviju atbildīgajām personām šo izrādi noskatītos. Gan sāpēja, gan pārdomas.
Dailes teātris 06.02.2023 10:09
(No Twitter) Jānis Pleps @J_Pleps (03.02.2023.)
“Kur pazuda valsts” @daile_lv izcili izsekots vēsturisko lēmumu pieņemšanai un motivācijām. Vēsture ir un paliek aizraujoša.
Šķiet, ka pazuda vadonis pats. Un nevar zināt, vai viņš vispār bija.
Dailes teātris 09.01.2023 10:30
(No Facebook) Edgars Rinkēvičs (07.01.2023.)
“Kur pazuda valsts” Dailes teātrī ir filigrāni līdzsvarota interpretācija par 1940.gadu. Mūsdienu Kārļa Ulmaņa jautājumi Tam Kārlim Ulmanim, zināšanas par to, kas notika līdz ar padomju okupāciju iepretim tā laika naivajām cerībām, ka izdosies novērst ļaunāko- daudzu Latvijas pilsoņu asinsizliešanu un kaut kā nosargāt valsts pamatus. Daudzi kāpēc tā un ne citādi, uz kuriem nav un laikam nebūs precīzu un izsmeļošu atbilžu.
Noteikti ieteiktu visiem, kas interesējas par vēsturi, arī tiem, kas neko nezina par to un arī tiem, kam jāveido mūsdienu Latvijas politika. Izrādē savijas gan smalka ironija, gan mūžīgā diskusija, kā bija vai nebija pareizi rīkoties pirms 83 gadiem, gan jaunības maksimālisms ar zināmu politikas cinismu. Rosina aizdomāties gan pagātnes, gan mūsdienu notikumu kontekstā.
Pirms 30 gadiem, studējot vēsturi, biju svēti pārliecināts, ka Ulmaņa valdības rīcība 20.gadsimta 30.gadu beigās un 1940.gadā bija nepareiza, kļūdaina, pat noziedzīga. Savā ziņā tad biju tikpat jauns maksimālista kā viens otrs 21.gadsimta cilvēks šovakar Dailē. Arī šobrīd domāju, ka tā bija kļūda, kaut simboliski, bet nepretoties padomju iebrukumam, taču no sava pašreizējā darba raugoties, skaudrāk izprotu to fonu un vidi, kurā lielos starptautiskos satricinājumos jārīkojas valstu vadītājiem un diplomātiem: dažāda un pretrunīga informācija un viedokļi, lietas, kuras var un kuras nevar ietekmēt, racionālas un emocionālas izvēles. Tieši mūsu tautas traumatiskā pieredze toreiz, liek mums skaidri un nepārprotami atbalstīt Ukrainu, jo ilūziju ne par Staļina vai Putina Krieviju mums nav.
Un pēdējais- ceru, ka pēc 80 gadiem par mūsu laikmetu netaps jauna izrāde “Kur pazuda valsts”. Tas ir mūsu paaudzes galvenais vēsturiskais uzdevums: mācīties no pagātnes un veidot nākotni tā, lai nosargātu Latviju šodien…arī tas ir vēl viens iemesls aiziet uz Dailes teātri. Paldies aktieriem un režisoram, visai radošajai komandai, bija lieliski!
Dailes teātris 09.01.2023 10:28
(No Twitter) Romāns Gagunovs @R_Gagunovs (08.01.2023.)
Vai Latvija varēja saglabāt savu neatkarību, ja Kārlis Ulmanis būtu rīkojies citādi? Šis jautājums savu aktualitāti nezaudē gadu gaitā, drīzāk – uzjundī arvien jaunas pārdomas. Smalka ironija un lielisks aktieru tēlojums caurvij @daile_lv izrādi “Kur pazuda valsts?”. Iesaku!

Izrādi atbalsta