Dailes teātrī britu komēdija visai ģimenei “PĪTERS PENS SAIET SVIESTĀ”

Lugas autori Henrijs Luiss, Džonatans Seiers, Henrijs Šīlds, pēc panākumus guvušās “Izrādes, kas saiet sviestā”, radījuši kārtējo kases grāvēju, kas savu pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvos šodien, 19. janvārī.

Dailes teātris sadarbībā ar “Mischief Worldwide Ltd.” piedāvā teātra “The Mischief Theatre” iestudējumu "Pīters Pens saiet sviestā". Ar mērķi totāli neizgāzties uz Lielās zāles skatuves atkal atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš, šoreiz visai ģimenei paredzētā iestudējumā par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt. Skatītāju jau iemīļotie aktieri, kuri “Izrādē, kas saiet sviestā” izmeklēja slepkavību Haveršamas muižā un, būsim godīgi, salaida visu pilnīgā sviestā, nu ir izveidojuši jaunu izrādi. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss, iespējams, atkal juks un bruks, bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā.

Šī ir jau otrā izrāde Dailes teātrī, kas tapusi ciešā sadarbībā ar “The Mischief Theatre”. 2022. gada sākumā iestudēts “Izrāde, kas saiet sviestā” (“The Play That Goes Wrong”) pārlikums, kas arvien ir viena no skatītāju vispieprasītākajām Dailes teātra izrādēm. Nu Dailes teātrī būs redzams oriģinālā uzveduma “Peter Pan Goes Wrong” (kas ar panākumiem jau vairākas sezonas tiek spēlēta Londonas Vestendā) precīzs pārlikums. Izrādi Dailē iestudē “The Mischief Theatre” režisors Freds Grejs, kas kopā ar savu komandu un mūsu aktieriem rūpīgi strādā, lai precīzi īstenotu daudzos uz skatuves notiekošos tehniskos trikus un klasiskās “slapstick” jeb farsa komēdijas elementus. 

Lomās: Gints Andžāns, Andris Bulis, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Marta Lovisa Jančevska, Anete Krasovska, Klāvs Kristaps Košins, Niklāvs Kurpnieks, Kristīne Nevarauska, Artis Robežnieks, Lauris Subatnieks, Madara Viļčuka.

Autori – Henrijs Luiss (Henry Lewis), Džonatans Seiers (Jonathan Sayer), Henrijs Šīlds (Henry Shields); tulkojuma autore – Kintija Rodžersa; režisors – Ādams Megido (Adam Meggido); Dailes teātrī deleģētais režisors – Freds Grejs (Fred Gray); scenogrāfs – Saimons Skalions (Simon Scullion); kostīmu mākslinieks – Roberto Surače (Roberto Surace); gaismu mākslinieks – Mets Haskinss (Matt Haskins); skaņu dizainere – Ella Vālstrema (Ella Wahlström); komponisti – Robs Falkoners (Rob Falconer), Ričards Beikers (Richard Baker); horeogrāfi – Nensija Zamita (Nancy Zamit), Deivs Hērns (Dave Hearn); režisora asistente tehniskos jautājumos – Stefānija Elizabete Lindvola (Stephanie Elizabeth Lindwall); režisora asistente mākslinieciskos jautājumos – Stefānija Džeina de Volija (Stephanie-Jane de Whalley); muzikālās konsultācijas – Juris Vaivods, Ilze Dzenīte, Una Stade; kaskadieru konsultācijas – Sergejs Fjodorovs; horeogrāfijas konsultācijas – Inga Krasovska; producente – Kristīne Mūrmane. 

Šīs izrādes panākumi turpina galvu reibinošo ceļu pie skatītājiem visā pasaulē. Izrāde “Pīters Pens saiet sviestā”, līdzīgi kā “Izrāde, kas saiet sviestā”, iestudēta daudzās pasaules valstīs un piedzīvojusi ekranizāciju arī prestižajā “BBC” kanālā kā Ziemassvētku speciālizlaidums. The Mischief Theatre izrādes “Peter Pan Goes Wrong” pirmuzvedumu Londonas Vestendā iestudējušas kompānijas Kenny Wax Ltd un Stage Presence.

 

MISCHIEF

“Mischief Theatre Ltd” kā improvizācijas komēdijas trupu 2008. gadā nodibināja grupa Londonas Mūzikas un dramatiskās mākslas akadēmijas (LAMDA) studentu. “Mischief” uzstājas ar oriģināldarbiem un improvizētiem uzvedumiem Lielbritānijā un pasaulē, kā arī ir izstrādājuši īpašu meistarklašu programmu. Kompānijas īpašnieki un vadītāji ir tās sākotnējie dalībnieki, ar radošo komandu un tās direktoriem Henriju Luisu (Henry Lewis) un Džonatanu Seieru (Jonathan Sayer) priekšgalā.

“Mischief” teātra lugas tiek izrādītas visur pasaulē, piemēram, viņu godalgoto kases grāvēju “Izrāde, kas saiet sviestā” (oriģināli The Play That Goes Wrong) šobrīd var skatīt teātros Londonā un Ņujorkā. Pēc “Pīters Pens saiet sviestā” (oriģināli Peter Pan Goes Wrong) pirmizrādes Vestendā to nominēja Olivjē balvai kategorijā “Labākā jaunā komēdija”, bet 2022. gadā to pirmoreiz izrādīja Ziemeļamerikā – Edmontonas “Citadel” teātrī Kanādā. “Pīters Pens saiet sviestā” ierobežotu laiku, no 2023. gada marta līdz jūlijam, tika izrādīta Brodvejā, kur galvenajās lomās bija oriģinālā “Mischief” ansambļa dalībnieki, bet pēc tam to uzveda “Ahmanson Theatre”  Losandželosā. Šobrīd biļetes uz ierobežoto skaitu sezonas izrāžu Vestendā ir izpārdotas, un 2024. gada aprīlī trupa ar to atkal dosies turnejā pa Lielbritānijas teātriem. Iecienītas kļuvušas arī tādas “Mischief” skatuves komēdijas kā The Comedy About A Bank Robbery, ko Londonā spēlēja četrus gadus, kā arī Groan Ups — abas šobrīd tiek spēlētas dažādos Eiropas teātros. “Mischief” nesenāko Vestenda uzvedumu Magic Goes Wrong pārstāja izrādīt Londonā 2022. gada martā pēc ierobežota skaita izrāžu, bet tā turpināja pārsteigt kritiķus un skatītājus citur Lielbritānijā līdz Lielbritānijas turnejas beigām 2022. gada maijā. Turpinot darboties sev tuvajā komēdijas žanrā, “Mischief” trupa uzstājās Edinburgas “Fringe” festivālā 2022. gadā ar trim izrādēm: improvizēto “filmu uz skatuves” Mischief Movie Night un diviem jauniem iestudējumiem Mind Mangler: Member of the Tragic Circle un Charlie Russell Aims To Please. Pēc Charlie Russell Aims To Please izpārdoto izrāžu lielās veiksmes Edinburgā to vienu reizi izrādīja arī Londonā 2022. gada decembrī. Savukārt Mind Mangler: Member of the Tragic Circle apceļoja Lielbritāniju līdz 2023. gada martam, un šobrīd tai paredzēts ierobežots skaits izrāžu Ņujorkā ārpus Brodvejas. Jaunais Good Luck, Studio uzvedums tika iestudēts 2022. gada oktobrī “Mercury Theatre” Lielbritānijā, Kolčesterā, un vēlāk devās īsā turnejā uz Solsberiju un Gildfordu. 

2017. gadā “Mischief Theatre”, “Kenny Wax” un “Stage Presence” – visu trupas Vestenda iestudējumu producenti – apvienojās un izveidoja teātra uzņēmumu “Mischief Worldwide Ltd” ar mērķi pārraudzīt visus “Mischief” projektus visās to formās. “Mischief Worldwide Ltd”, kura galvenā mītne ir Londonā, izsniedz autortiesības, zīmola lietošanas tiesības un oficiāli pārstāv “Mischief” visos ar tā uzvedumiem saistītos jautājumos un darījumos ar producentiem, izplatītājiem, izdevējiem un citiem nozares profesionāļiem visā pasaulē.

“Mischief” pirmoreiz tika translēts televīzijā kā “Royal Variety Performance 2015” priekšnesums, un pēc tam kā divi kanāla “BBC One” Ziemassvētku speciālizlaidumi – “Pīters Pens saiet sviestā” (2016) un A Christmas Carol Goes Wrong (2017). 2018. gadā “Mischief Worldwide Ltd” un “Anthology Group” nodibināja neatkarīgu TV uzvedumu kompāniju “Mischief Screen Ltd” ar izpilddirektori Hilariju Strongu (Hilary Strong) tās priekšgalā. “Royal Television Society” balvu ieguvušais “BBC One” seriāls "The Goes Wrong Show" pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada decembrī ar Ziemassvētku speciālizlaidumu, kam sekoja papildu sērijas 2020. gadā un atzinību guvušais "Nativity Goes Wrong" Ziemassvētku spciālzilaidums 2020. gadā. Otro “BBC” seriālu sāka rādīt 2021. gada septembrī “BBC One” kanālā un “iPlayer” platformā, kur trupa bija iestudējusi “Dauntonas abatijas” cienīgu ģimenes sāgu un ASV stila cietuma drāmu ar paredzami katastrofisku iznākumu. Šos televīzijas priekšnesumus ir iespējams noskatīties “BBC iPlayer” platformā Lielbritānijā.

Visi saistītie uzņēmumi izstrādā, rada izrādes un uzstājas kā vienota grupa ar nosaukumu “Mischief”. “Mischief” rada oriģināldarbus komēdijas žanrā teātrim, TV, kino un citiem medijiem.

www.mischiefcomedy.com 

Dailes teātra patrons “Rietumu Banka” – kvalitāte nekad nav nejaušība. 

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem