Dailes teātra viesizrādes kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”

Dailes teātris ar divām izrādēm aprīlī būs redzams viesizrādēs kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”. 9. aprīlī skatītājus aicinām uz izrādi “MONSTRS”, savukārt 10. aprīlī “KUR PAZUDA VALSTS”.

Iestudējums “MONSTRS” vēsta par jauno, nepieredzējušo, bet ļoti apzinīgo skolotāju Tomu, kura audzināšanā nonāk piecpadsmit gadus vecais, taču jau daudzkārt pieredzējušākais Derils. Tāpat kā savus vienaudžus un elkus no populārās kultūras, Derilu nebiedē nekas un viņam nerūp neviens. Lai izpildītu skolotāja misiju un izglābtu no izslēgšanas audzēkni, kuru pieklātos dēvēt par “grūti audzināmu”, jaunais pedagogs ir spiests iepazīt līdz šim nezināmo hip-hop, slenga un vardarbību glorificējošu pasauli, kas liek pārvērtēt pašam savu, šķietami pareizo dzīvi.

Dankana Makmillana lugas “MONSTRS” iestudējumu veidojis  režisors Dmitrijs Petrenko. Tajā lomas atveido Kārlis Arnolds Avots, Gints Andžāns, Anete Krasovska un Indra Briķe. Izrādes scenogrāfiju veidojusi Marija Ulmane, bet kostīmus – Baiba Litiņa, mūzikas autors ir pazīstamais hiphopa mūziķis Prusax.

“KUR PAZUDA VALSTS” izrādes centrā ir Latvijas valsts okupācija, kas paslīdēja garām pasaules acīm, kā arī Kārļa Ulmaņa personība, kas arvien netiek viennozīmīgi vērtēta, dažos turpinot izraisīt interesi, skepsi, bet citos apbrīnu. Vai Latvija varēja saglabāt brīvību arī vistumšākajā vēstures brīdī, ja Ulmanis būtu rīkojies citādi? Vai vispār varēja rīkoties citādi? 1940. gadu mēs saucam par baigo, šausmās un bezpalīdzībā tas iegrūda Latvijas tautu vairākās paaudzēs. Vai būtu labāk, būtu sliktāk, tikai citādāk, ja Ulmanis nebūtu tas, kas viņš bija?  

Lomas izrādē atveido Imants Strads, Juris Bartkevičs, Toms Veličko, Kaspars Dumburs, Andris Bulis un Mārtiņš Upenieks.

Izrādi “KUR PAZUDA VALSTS” veido režisors Toms Treinis, dramaturgs Matīss Gricmanis, scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Marta Treine, mūzikas autore Alise Rancāne, gaismu māksliniece Māra Vaļikova.

Izrāde tapusi sadarbībā ar fondu “Mākslai vajag telpu”( MVT) un tā atklāj fonda projekta “Staprāns 100” programmu.

Biļetes uz viesizrādēm "Ulbrokas Pērlē" jau pārdošanā. 

 

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem