Dailes teātrī atklāta mākslas projekta “ROTKHO. Made in Latvia” izstāde

Šodien, 18. aprīlī Dailes teātrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sāka svinēt savu desmitgadi, atklājot izstādi “ROTKHO. Made in Latvia”. Tā ir izstāde, kurā ar Marka Rotko darbu kopijām piedalās spoži Latvijas mākslinieki – Frančeska Kirke, Sandra Strēle, Helēna Heinrihsone, Ritums Ivanovs, Aleksejs Naumovs un Kaspars Zariņš. Izstāde būs apsakatāma Dailes teātra izrāžu apmeklētājiem līdz 30. jūnijam. Izstādes kurators – Aivars Baranovskis.

Projekta “ROTKHO Made in Latvia” izstāde vienlaikus ir gan slaveno mākslas darbu atdarinājumi, gan autentiski Latvijas nozīmīgāko māklsinieku darbi, kas pilni ar pārdzīvojumu un, atsaucoties uz izrādi, “spēj veidot emocionālu saikni”.

Rotko darbu kopiju izstāde zīmīgi tiek atklāta Dailes teātrī. Par pagājušās sezonas labāko izrādi tika atzīts Dailes teātra iestudējums “ROTKHO”, kura centrālā tēma ir stāsts par viltojumu un oriģinālu, mākslas vērtību un spēju veidot saikni ar mākslas darbu tā dažādajās izpausmēs.

Projekta “ROTKHO. Made in Latvia” izstādes atklāšana ir tikai viens no Rotko centra iecerētiem posmiem secīgi savītā pasākumu kopumā, kas sākas šodien Dailes teātra foajē, nedēļas izskaņā papildināsies ar izrādes “ROTKHO” iestudējumiem teātra Lielajā zālē, bet jau 28. aprīlī, svinot Rotko centra desmitgadi, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta jaunā oriģināldarbu zāle, kur tiks izstādīti 6 Latvijā līdz šim neeksponēti Marka Rotko oriģināldarbi.

Dailes teātra iestudējums tapis iedvesmojoties no Marka Rotko darbiem, izrādes nosaukums “ROTKHO” apzināti veidots, lai samulsinātu skatītāju, tas pareizi angliski rakstītos Rothko. Viltojums un oriģināls ir izrādes stāsta centrālā tēma, kā arī to paradoksālās metastāzes virtuālajā vidē. Poļu režisora Lukaša Tvarkovska iestudējumam ”ROTKHO” nav žanra – dramaturģija, režija, scenogrāfija un aktierspēle sintēzē ar tehnoloģiskajiem risinājumiem, kādus izmanto TV un kino, radījusi Latvijā unikālu mākslas notikumu.

Foto no izstādes atklāšanas ŠEIT.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem