Serdžio Blanko
Tēbu zeme

Mazā zāle

Asprātīga un ironiska psiholoģiska krimināldrāma 2 cēlienos
Pirmizrāde - 2019. gada 28. oktobrī
Izrādes ilgums - 2h 20min

Ar spēcīgu pašironijas devu dienvidamerikāņu autors Serdžio Blanko ir radījis mākslinieka - dramaturga / režisora - Trevora (Gints Andžāns) tēlu, kurš ar aizgādniecisku mentora sajūtu dodas atklāt jaunā noziedznieka Martina motivāciju sava tēva slepkavībai. Par šo noziegumu tad arī jātop Trevora izrādei. Režisors Dmitrijs Petrenko šos tēlus un situācijas organiski iedzīvinājis Latvijas vidē.

"Tēbu zeme" ir izrāde izrādē, kurā skatītājs būs liecinieks kā ģimenes traģēdijai, tā mākslas tapšanas procesam un kopā ar Trevoru mēģinās rast atbildes un patiesību(?)

 Izrādē spriedzi uztur nemitīgā balansēšana uz realitātes un fantāzijas robežas uzdodot skatītājiem jautājumu - cik daudz dokumentālā mākslā ir dokumentalitātes un cik - mākslinieka izdomas, cik liela ir mākslinieka atbildība mākslas darba radīšanas procesā. Kur ir robeža starp audzināšanu, pamācīšanu un pazemošanu pieaugušo un pusaudžu attiecībās?

 

Režisors: Dmitrijs Petrenko;

Lomās: Gints Andžāns, Kārlis Rūdolfs Ērglis

Gaismu mākslinieks: Niks Cipruss

Producenti: Ieva Niedre, fonds INITIUM

    Atsauksmes

    Pievienot komentāru
    Pievienot

    Krišjānis Zviedrāns 11.03.2020 11:20
    Tiešām izcila izrāde. Biju patīkami pārsteigts par ielikto darbu dinamikas uzturēšanā, tas ir, visu laiku bija interesanti. Un tas misticismas par to, vai tas patiešām notika?
    Aija Petersone 09.03.2020 22:39
    Paldies režisoram Petrenko un aktieriem par spēcīgo,saistošo darbu!Ar vārdiem grūti izteikt darba vērtību.Izrāde ir jāredz,jādomā līdzi visam ,tajā atveidotajam....Īsais izrādes apraksts nav salīdzināms ar lielo darbu tās tapšanā!
    Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

    Izmantotās sīkdatnes

    Pieteikties jaunumiem