Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

13.10.2010 22:11
Man tā arī neizdevās saprast to, kādēļ vajadzēja iestudēt šo izrādi. Man nav skaidrs arī tas, kādēļ šādu lugu vispār vajadzēja rakstīt. Man šķiet, ka izrāde neatsedz nekādus dziļākus iemeslus vai likumsakarības cilvēku ''cilvēciskajai'' uzvedībai. Man šķiet, ka cilvēks (jo dramaturģe taču arī ir tikai cilvēks), kurš tik vien ir spējis, kā pamanīt cilvēku īpatnējās, lai neteiktu- kanibāliskās savstarpējās attiecības, nav tā cienīgs, lai pretendētu uz izcilas dramaturģes titulu. tādus sižetus, kuri ir parādīti šajā lugā, jebkurš cilvēks, bez īpašas piepūles var novērot pats savā dzīvē. Uzskatu, ka tas nav mākslas nosaukuma cienīgi, lietojot '''copy, paste'' metodi šādas situācijas vienkārši ''iekopēt'' teātra skatuvē. Domāju, ka šāda izrāde ir ne tikai neattīstoša, bet tā pat ir zināmā mērā kaitīga, jo nesniedz nekādas iespējas gūt dziļāku izpratni, jeb kaut jel kādu izskaidrojumu. Izrādes laikā skatītājs tiek konfrontēts ar savas pagātnes izjūtām, savu vainas sajūtu un savu naidu. Tomēr, kā vienīgā izeja no šī emocionālā moku kambara, tiek piedāvāta verdziska pakļaušanās savām bailēm no paša un citu nosodījuma (aina ar tēva mazgāšanu). Nav šaubu, ka dažādu cilvēku garīgās un intelektuālās attīstības pakāpes ir atšķirīgas. Saprotu, ka teātrim ir jāpelna nauda, un tādēļ nav vērts cerēt uz to, ka būs daudz tādu izrāžu, kas var kalpot par stimulu cilvēka garīgajai attīstībai, tomēr šī izrāde, manuprāt darbojas nevis attīstoši, bet gan degradējoši.
13.10.2010 00:32
Izrāde - patīkams pārsteigums. Dziļa, īsteni traģikomiska. Gruzdova pērle! Viņam tomēr mazajās zālēs iznāk labāk nekā lielajā.
Aktieru ansamblis lielisks!
19.08.2010 21:05
Gruzdovs vnk talantigs rezisors! apsveicama izrade un rezija!
02.05.2010 17:41
kad gaidāma nākamā izrāde?
28.04.2010 08:23
BRAVO IZRĀDEI UN AKTIERIEM! FANTASTISKI!
29.03.2010 01:49
Biju šonedēļ aizgājusi uz šo izrādi. Vairāki draugi un paziņas jau sen ieteica aizet, bet tā īsti nesanāca. Nu atradu laiku un esmu priecīga, ka aizgāju. Aizrāva izrāde jau no pirmajām minūtēm līdz pat pēdējām. Šīs 2 stundas baudīju ar lielu prieku! :) Lai gan tēmas nav no tām vieglākajām - vecums, nāve, vientulība - tomēr lieliski iepīts tajā visā humors un ironija..Aktieri lieliski - Rēzija, Skrastiņš, Dreģe.. :) Ļoti patika arī tērpi - it īpaši Rēzijas un Skrastiņa. :) Pēc izrādes palika vēl tāda lieliska sajūta jeb pēcgarša - smaidīju par smieklīgajām ainām un nedaudz aizdomājos par bēdīgajām.. Patika ļoti arī Rēzijas varone. Sākumā šķita nepierasti, bet vēlāk pat ļoti iepatikās tas viņas runas stils un izturēšanās, tāds bērnišķīgums iekšā.
Paldies DT par šo lielisko izrādi! :)
26.03.2010 19:43
Vienkārši LIELISKA izrāde. Bravo!!! No pirmām minūtēm līdz priekškara aizvēršanai. Piesātināta. Vnk fantastiska Zadovskas aktierspēle. Skrastiņš, Bartkevičš, Dreģe, Martinsone, Kalniņa-SUPER! Paldies režisoram un aktieriem
26.03.2010 11:34
Liels PALDIES par šo izrādi! Lieliska režija, lieliska aktieru spēle!!!, scenogrāfija...tērpi un mūzika!!!
Kaut gan izrādē tiek runāts par "smagām" tēmām...vecums, nāve, vientulība...izrāde nav nomācoša (vai pamācoša), bet gan dzīvi apliecinoša!
Vēlreiz paldies visiem izrādes veidotājiem!
26.03.2010 09:45
Man loooti patika!
Bartkevics mani paarsteidza -tik geniaali nospeeleet, cepuri nost!
23.03.2010 16:29
šoreiz garām - nesaprotu par ko ir tāda sajūsma.. īpaši Rēzijas meistarojams nebija baudāms. Vislabāk spēlēja Zadovska!!!
04.03.2010 14:47
" Siseņi" ir kā mozaīka,kas skatāma no attāluma un savu īsto vērtību sniedz pārdomās pēc izrādes. Paldies A.Skrastiņam, viņš aizskāra vistiešāk un dziļāk.
04.03.2010 14:47
" Siseņi" ir kā mozaīka,kas skatāma no attāluma un savu īsto vērtību sniedz pārdomās pēc izrādes. Paldies A.Skrastiņam, viņš aizskāra vistiešāk un dziļāk.
28.02.2010 09:17
Ar nepacietību gaidu šī teātra viesizrādi pie mums Lieoājā.Pēc atsauksmēm saprotu,ka Dailes teātrī iestudē vienmēr lieliskas izrādes.Liepājā šis iestudējums būs redzams 3.martā 2010.
Cerams teātris atbrauks vēlreiz ar citu iestudējumu.Vēlu veiksmi visiem aktieriem,kas sevi sauc par Dailēnieti.
13.02.2010 18:59
Fantastiska izrāde, tik aizkustinoši sen nebiju jutusies.Mani tik ļoti uzrunāja aktiera sniegums, Rēzija, Juris Bartkevičs un visi pārējie.
Paldies mīļie, par ko tik skaistu visiem Jums aktieriem
27.01.2010 06:27
Lieliska izrāde, apraudājos, blakus kundzīte arī šņukstēja.Ieteicu bērniem noskatīties.
26.01.2010 14:11
Tiešām dīvaina bija dažu reakcija minētajā Bartkeviča ainā
Izrāde dziļi saviļņoja, blakus jau iepriekšminētajiem gribas atzīmēt arī Aivara Siliņa sniegumu.
Liels paldies DT par lielisko izrādi.
25.01.2010 00:17
Moderna, trāpīga dramaturģija. Domājošam skatītājam (diemžēl ne visi tādi zālē bija - īpaši ainā ar J.Bartkeviču). Rēzija Kalniņa, Arturs Skrastiņš, Juris Strenga - izcili! K.Zadovskai īstā vieta ir dramatiskais teātris, ne Opera. Vediet vēl ko tikpat labu ārpus Rīgas! Paldies M.Gruzdovam!
14.12.2009 13:16
Ļoti sen nebiju apmeklējusi teātri un jāatzīst,ka trāpīju uz tiešām labu izrādi. Aktieru sniegums lielisks. Rēzija apburoša un pārējie protams arī. Paldies!
Tad nu vakar atgriežoties mājās sāku šķetināt izrādē notiekošo,par to,ka katram varonim bija savā toņu gammā izvēlēts apģērbs visu izrādes laiku,kas simbolizē katra cilvēka spilgto personību un to,ka uz katru mūsu līdzcilvēku atstājam iespaidu pozitīvu/negatīvu. Ka jebkura dzīvē ir apzināta rīcība un neapzināta,kuras rezultātā mēs sagraujam vai ceļam,kārtējo reizi atgādināja,ka viss ir mūsu pašu ziņā.. :)
P.S. Vai kādam Dadas (K.Zadovskas) laika ziņu lasījums nešķita kā ironizēts Maijas Rozītes sniegums katru vakaru televīzijā? :)) Runāšana caur degunu un pārējā šķobīšanās radīja aizdomas.. :)) Ja tā,tad izdevās perfekti.. :)
14.12.2009 10:53
Izrāde ļoti interesanta, labs iestudējums. Gan liek padomāt, gan ļauj izklaidēties. Vienīgi beigas kaut kā "uzsūcās". Visu laiku tā kā brieda traģēdija, bet viss kaut kā mierīgi izčibēja...
Bet tie mazās zāles krēsli...nu nevar nosēdēt, riktīgs moku sols. Nedrīkst tā savus skatītājus spīdzināt. Paldies Dievam, ka pēdējās MZ skatītās izrādes ļauj uz brīdi aizmirsties.
21.10.2009 23:44
Lieliska izrāde!
Aktieru sniegums ļoti pārliecinošs. Izrādes sākumā likās neizprotama scenogrāfija, bet šoreiz tai bija minimāla loma, aktieri lieliski uzbūra visas emocijas un noskaņas. Burvīgs izpildījums - vienkārsi, bet skaisti, patiesi līdz sirds dziļumiem.
Iesaku!
09.05.2009 22:58
Paldies visiem aktieriem un izrādes veidotājiem! Pārliecinājāt, ka izcilas izrādes iespējams arī Dailē. Pievienojos tiem, kuri raksta, ka visi bija savās vietās, talantīgi, spoži, un ļoti,ļoti, ļoti domāt rosinoši.
06.05.2009 23:57
Katrs jau laikam no teātra sagaida kaut ko citu. Nesaprotu kā varēja aiziet pēc pirmā cēliena, nesaprotu un viss...
Ļoti skaudra izrāde, bet tik..., ka pat grūti atrast pareizo vārdu kā raksturot. Dzīļa, daudzslāņaina, gaiša un tumša kā diena un nakts.
Lūk kādas izrādes ir Gruzdova stiprā puse.
Aktieri ideāli. Paldies visiem! Esmu saviļņota.
06.05.2009 22:55
nu es laikam esmu bijusi uz citiem Siseņiem, nevis tiem, par kuriem te jūsmo skatītājs... vienīgā izrāde, labojums, pirmā izrāde no kuras aizgāju pēc pirmā cēliena... un es esmu redzējusi gana daudz izrāžu.
ok - aktieri labi- tas fakts... bet nu viss pārējais ... oj sorry - užasņiks!
18.04.2009 22:25
Laba izrade, kas liek aizdomaties...
Rezija un Arturs loti patika!
Bartkevica tels, skaudri reali attelots Alcheimers...
15.03.2009 11:37
Lieliska izraade, kaa jau daudzkaart mineets:) Peec taas paarneema taada patiikama peecgrsha - nevis druums gruzons, bet vieglas (tas nenoziimee - shvakas) paardomas par dziivi un cilveekiem. Visvairaak baudiju lielisko aktierspeeli un kaarteejo reizi paarliecinaajos, ka ir Dieva doti aktieri, un ir cilveeki, kas straadaa par aktieriem. Sajaa izraadee, manupraat, to var labi redzeet, bet vaardus neteikshu. Kristiine Zadovska, protams, bija siis izraades lielais paarsteigums - pat neraugoties uz labajaam atsauksmeem, ko lasiiju pirms izraades - vina paarsteidza veel vairaak kaa cereeju :))) Briinos ari par mazo meiteni - briiniskiigs sniegums!!! Idejiski vinas attieciibas ar vecteevu sasaucaas ar filmu Mis Saulstarins.
Loti, loti patika horeograafija!!!! Un teerpi :) ipasi Reezijas kleita un Atruura lillaa uzvalks.
Viena izcila peerle bija mirklii, kad I.Vazdikas varone apseedaas uz cemodaana un fantastiskaa intonaacijaa Reezijas varonei savciija - Tagad gaidiisim Godo!! Vai Juus maz zinaat kas tas ir? :)))
Nu, brilijanti ! :))
14.03.2009 15:35
Ideāla izrāde. Patika, ka Ivars Auziņš spēlēja ar tādu interesantu, meitas nīdošu attieksmi.Par Rēziju un Artūru vispār nerunāšu- nopietnums un humors, tā ir viņu stiprā puse.Kristīnei Zadovskai ideāla debija kā šerpai dāmai un lecīgai ziņu diktorei. Un mazā meitene Nora Anna Geidmane mani pilnībā pārsteidza ar savu prasmi. Režisoram jāveido vēl tikpat labas izrādes! Malači!!!
25.02.2009 09:43
Arī man šī ir Dailes teātra mīļākā izrāde, ļoti patika!
19.02.2009 18:51
Un patika arī tad, ja nav to 39 /- gadu :) Manā kompānijā, kad gājām, par izrādi sajūsminājās daudzi, arī tie, kam nebija vēl ne 16, gan tie, kam tuvāk 40.

Burvīga izrāde. Emocijas, smiekli un sāpes.
Redzēju otro reizi, ar otru sastāvu [vai drīzāk tagad esmu redzējusi vienkārši visus aktierus, kas vien ir minēti programmiņā, jo diez vai kādu te varētu saukt par otro sastāvu]. Un pat nezinu vai ir iespējams abus salīdzināt. Īpaši I.Auziņa un A.Robežnieka Milanus - katrs no tiem lomā ienes savu raksturu, savu domu, un abi ir sasodīti labi.

Un tā vien ir jāpiekrīt visiem, kas saka, ka šeit visi ir labi, visi ir nepieciešami. Un visi liek aizdomāties par kaut ko.

Paldies!
18.02.2009 22:15
Ļoti laba izrāde. Patika, patika, patika. Īsta traģikomēdija. VISI bija SAVĀS vietās un lomās. SUPER. Iesaku visiem,kam /- 39.gadi.
18.02.2009 22:02
necerēti un nenormāli patika.
18.02.2009 18:15
Ļoti laba izrāde! Noskatījos ar baudu. Cik labi spēlēja Zadovska un Robežnieks! Vispār izrādi noskatījos kā vienā elpas vilcienā, pilnīgi pārņemta no aktieru spēles.
18.02.2009 15:23
Jautri un skaudri. Šito derētu redzēt vēlreiz.
07.02.2009 01:23
Bravo! Uzmanība neatslāba ne mirkli. Ļoti ļoti laba izrāde. Aktuāla, intresanta. Aktieri lieliski visi. Kustības, muzika, tērpi. Bauda acīm un prātam.
06.02.2009 23:38
No sirds paldies! Atgriezāt ticību Dailes teātrim.
24.01.2009 20:41
Noskatījos izrādi un atkal noticēju teātra mākslas spēkam. Pilnīgi nesaprotu N. Naumaņa garo un plašo runāšanu (recenzija "Dienā") par autori. Man vienalga par viņas politiskajiem uzskatiem utl. Es redzu izrādi, kura sniedz katarsi un visas teorijas ir "sauss koks".
Izrāde, kura pelnījusi nominācijas visos aspektos un žēl, ka viena aizspriedumaina kritiķa dēļ tās var nebūt.
Paldies Dailes aktieriem, režisoram u administrācijai!
19.01.2009 12:55
...BRAVO KRISTĪNEI ZADOVSKAI !!! Nekad nedomāju, ka operas mākslinieks var būt izcils arī teātrī. Paldies!
03.01.2009 22:14
Lai tas Naumanis iet bekot. Uz izrādi nācu ar bažām, cik slikti nu būs, bet patīkami vīlos. LIELISKA izrāde! SUPER! SUPER! SUPER!
16.12.2008 09:42
Labrāt nopirkšu 4 biļetes uz fantastisko izrādi "SISEŅI" 03.01.2009.!!!!!
15.12.2008 10:34
FANTASTISKA izrāde...sen kaut kas tik labs nebij redzēts!!!!
Mani pilnībā paņēma..Viss ansamblis spēlēja kā viens vesels..izrādē nekaitināja pilnīgi nekas un pilnīgi neviens..Zadovska vnk pārsteidzoši satriecoša...Šobrīd ieguvusi manās acīs labākās izrādes statusu!!!!
15.12.2008 00:52
Nevaru gulēt, jādomā par izrādi un cik tomēr labi ir latviešu aktieri, īpaši Dailes teātrī.
Lai jums visiem svētīgs Ziemassvētku laiks!
14.12.2008 15:17
Lieliski aktieri aktuālā izrādē.PALDIES !!!!
14.12.2008 00:39
Kad noskaties kaut ko tik labu, ir skaidrs kādēļ ir vajadzīga teātra māksla. PALDIES!
08.12.2008 13:25
Varbūt kādam ir divas liekas biļetes uz izrādi "Siseņi" 14.12.2008. plkst. 18.00
21.11.2008 13:48
izrāde ar pēcgaršu. Pirms tam brīnījos, kāpēc tik maz komentāru , bet pēc izrādes sapratu, kāpēc. Vismaz man īstā izrādes garša radās pēc kāda laika. Nezinu, vai pie vainas tas, ka tā bija dienas izrāde, vai daži dīvaini skatītaji ar savām dīvainajām skaļajām reakcijām.
Izrāde tiešām kolektīvs un fantastisks darbs. Gandrīz katrs aktierdarbs atstāja iespaidu.
Bet jo milzīgs sveiciens Jurim Bartkevičam - tik atšķirīgam no pierastajiem tēliem!
20.11.2008 19:58
Interesanti kādēļ šo lielisko, neparasto uzvedumu ignorē laikraksts "Diena"? Šis tiešām ir Dienas balvu pelnījis kultūrfakts.
Paldies izrādes veidotājiem!
19.11.2008 13:45
loti fantastiska izrade,kura liek aizdomaaaties...
Aktieri - supper!!!Paldies Gruzdova kungam par sadu lielisku iestudeejumu!Biju uz pirmizradi.
18.11.2008 20:44
Zvaigžņu sastāvs uzmanīgi, smalki iestudētā lugā, kas liek aizdomāties par paaudžu attiecībām un ne tikai. Meistarīgi un precīzi. Zadovska iepriecina ar spožu raksturlomu dramatiskā teātrī. Bet kādu no dailēniešiem izcelt būtu netaisni, visi ir lieliski.
16.11.2008 18:36
ļoti laba izrāde!!!
Apsveicu!

Teicami sevi parāda operas soliste Kristine Zadovska!
10.11.2008 00:53
Paldies, izrāde patika. Gan izsmējos, gan paraudāju. Kopumā tomēr nebija nomācoša pēcgarša, bet būs par ko padomāt.
Daudzi aktieri neparastāki kā citreiz.
09.11.2008 11:53
paardodu viena biljete uz izraadi Siseņi shodien 15.00 Dailes teaatrii....
cena 10 Ls (var sarunaat)
13.10.2008 12:40
Patika, patika, patika!!!
13.10.2008 11:48
Jā, "vecā gvarde" vakar palika bez ziediem. kaut kā sasaucas ar izrādes tēmu par gadiem, par attieksmi. Nu jā, jāsāk ar sevi.
Starp citu, pirmā Bartkeviča loma Dailes teātrī, kur viņš patiešām labs un nekrīt ārā ar savu spēles stilu.
Prieks, ka Auziņam, Siliņam un Strengam tādas labas un priekš viņiem neierastas lomas, viņi tādi nav redzēti. Un mazā meitene īsts tīrradnis. Zadovskas aktiermeistarība atzīstama.
Ko tur teikt, reti nebijis gadījums, kad viss izrādē liekas saskanīgs, nekas netraucē, pat zvaigžņu štampiņi nešķiet apnicīgi. Laikam Gruzdovs māk salikt katru īstajā vietā.
Bet dvēseli paplosa gan.
13.10.2008 11:00
Zinot to, ka spēlē Rēzija un autore is serbu izcelsmes, jau nojautu, ka jābūt labi. Un, protams, bija. Tikai pēc tam visu vakaru bija tāds kā bezsvara stāvoklis. Asaru kamols mazliet spieda uz sirdi. :) Tur gan savu deva arī ziņa par Viju Artmani, kas mani sasniedza tikai vakar.
Tik daudz emociju, ar kurām cīnamies ikdienas, izdzīvots pāris stundās. Tā vienkārši, iespēja paskatīties uz sevi. Diezgan smagi, atzīties, ka gandrīz visos tēlos bija atpazīstami gan radi, gan paziņas, gan pati. Bet svētīgi. Pamodina rutīnas iemidzināto sirdsapziņu un dzīvotprieku.
Vienu gan sev nevaru piedot, visu nakti nevarēju gulēt. Bija jādomā par Juri Bartkeviču. Visi aktieri, nenoliedzami, nospēlēja labi. Bet tikai brīdi pēc izrādes es aptvēru, ka viņš nepelnīti palika bez ziediem. Un mani moka sirdsapziņa par to vēl tagad. Viņam, es domāju, bija psiholoģiski visgrūtākā loma (te gan es nedomāju tik daudz to vannošanos..., par kuru jasaka.... ja nebūtu tie sirmie mati...) Priekškaram aizveroties, izskatījās, ka aktieris vēl bija tēlā. Sirsnīgi sveicieni Jurim Bartkevičam! :*
13.10.2008 10:55
Paldies, abas ar draudzeni izsmējāmies līdz sirds dziļumiem. labi atpazīstamas mātes un meitas attiecības. Vienīgi kaut kā neestētiska tā mazgāšanas aina, būtu kāds jauns un frišs pliks, bet tā.
Ļoti laba izrāde.
13.10.2008 10:44
Burvīgs darbs, labs sižets, jauka aktieru spēle.
11.10.2008 17:21
garlaicīgi
09.10.2008 17:58
Gruzdovs atkal atgādina, ka spēj saliedēt ansambli. Izcila ansambļa spēle, kurā katrs ir zvaigzne un pelnījis nomināciju Spēlmaņu balvai. Dailes teātris tomēr ir man mīļākais!
Izraisa domāšanu!
09.10.2008 12:19
drūms gabaliņš
09.10.2008 10:52
Lieliska izrāde.Aktieri, īpaši Rēzija, Bartkevičš, Skrastiņš rada tēluspēc būtības , izprotot lugu, kas ir viena no eiropā spēlētākajām.bet ne tādēļ, popsis kaut kāds ,bet mūsu laika lielās ētiskās aktualitātes. gruzdovs ir meistars, ko tur liegties. Kakātāji ar zvaigzni gan lai sēž mājās. Izrādē ne tikai smēķē. Izrādē domā!
07.10.2008 20:32
Par vientulību vienatnē un ģimenē un valstī, vēsturē. Iecietību, vecumu. Par cerību uz mierinājumu.
Skaists vizuālais risinājums. Ļoti iederīgas dejas. labi aktierdarbi. Izrāde ar spēcīgu pēcgaršu.
07.10.2008 20:27
"Jauniibas putnu ar saldo balsi"tiesaam dereetu kaadam iestudeet,taa ir tik forsa luga un kaa saka,aktieriem ir ko speeleet!!!!
07.10.2008 14:59
Domāju ilgi, jo izrāde ir dīvaina. Aktieri spēlē lieliski, prieks skatīties. Lielāko Paldies es vēlētos veltīt Kristīnei un Harijam Spanovskim - Dāmai par eleganci un māku citā ampluā, HS par līdz šim rādītā tēla pilnīgu aizmiršanu un klasiska veca Viltnieka nospēlēšanu.
Bet - par ko ir luga un par ko ir izrāde? Par nespēju saprasties? Par negribēšanu saprasties, vai varbūt nemācēšanu? Patlaban nez vai.
Interesantu, mazliet saistītu ainiņu virkne par dzīvi, kur šad tad būtu jāzina kaut kas no Balkānu vēstures. Ir interesanti, brīžiem - ļoti, bet tas arī viss. Ļoti patīkami skatīties uz dejām, par ko paldies horeogrāfei. Kā jau esmu ne reizi minējis, Dailes teātrī pēdējais laiks sākt iestudēt lugas aktieriem. Atrast un iestudēt. Piemēram, DžDž varētu Makbetu neistudēt NT, bet gan tepat - viņam ir lielisks traģiMakbets - Artis! Vai arī - nebūšu oriģināls - Jaunības putnu ar saldo balsi - veltījumu Lilitai un Mirdzai. Uz priekšu!