Raimonds Pauls, Guntars Račs
Leģenda par Zaļo jumpravu

Lielā zāle

Modīgs mūzikls par fantastiskiem piedzīvojumiem un dramatiskiem notikumiem Anglijā un Latvijā 2 daļās
Pirmizrāde - 2000. gada 10. jūnijā
Izrādes ilgums - -

Mūžvecās karalistes Anglijas skolēni brauc ekskursijā uz eksotisko, nevienam taču nezināmo, kāviņtursauc - Latviju. Lidmašīna avarē, un smalkie mūzikas skolas audzēkņi piezemējas kādā "mīnētā" pļavā, kur tos sastop latvju puika Kaža. Viņš viesus vedina apmesties tuvējā senajā pilī, taču izrādās, ka tur joprojām spokojas Zaļā Jumprava, kurai piemīt tāda vara, kas negaidītos ciemiņus nobur. Un no tās var vaļā tikt vienīgi tad, ja sirdī ir īsta mīlestība...

Režisors Valdis Liepiņš: "Izrāde ir domāta tīņiem, jo tieši viņiem šobrīd teātros nav ko skatīties, - ir bērnu izrādes, ir izrādes pieaugušajiem, taču gribētos piesaistīt teātrim tos, kas būs tā galvenie skatītāji nākotnē. Viena no izrādes tēmām ir šāda - ar ko atšķiras mīlestība no patikšanas. Tieši tīņu vecums ir tas, kad sāk veidoties nopietnākas attiecības starp puišiem un meitenēm, parādās pirmās jūtas, un parasti jau tieši pirmā mīlestība paliek atmiņā uz visu mūžu. Man bija ļoti svarīgi, lai jaunā mīlētāja lomiņā būtu aktieris, kas ar kaut ko atšķiras. Jo parasti jau tā ir, ka skolā ir viens maziņais, kuru visi apceļ, tāpēc, ka tas nevar izdarīt to, ko citi var, bet varbūt viņam savukārt jūtiņas ir dziļākas nekā pārējiem. Un beigās izrādās, ka tieši apceltais un atstumtais ir pārējo glābējs. Mūzika šai izrādei ir mazliet netipiska, atšķirīga no tā Raimonda Paula, ko mēs esam pieraduši klausīties, jo viņš to ir uzticējis aranžēt grupai "BET BET", un tie savukārt ir mēģinājuši mūziku pielāgot tai deju mūzikai, ko klausās tīņi. Mēs esam maksimāli mēģinājuši pietuvoties tam žanram, ko tiešām sauc par mūziklu."

Vienā no galvenajām lomām - jaunā popmūzikas zvaigzne Gunārs Kalniņš, pārējos tēlus atveido Dailes teātra 8. studijas audzēkņi (Latvijas Kultūras akadēmijas Ekrāna un teātra mākslas nodaļas studenti).


Spēlē grupa "BET BET".

Radošā komanda

Scenogrāfs
Elmārs Gaigalnieks
Kustību konsultants
Agris Daņiļevičs
Vokālais pedagogs
Juris Vaivods
Kostīmu māksliniece
Ilze Vītoliņa
Režisors
Valdis Liepiņš

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem